kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Bursa'yı önce yağmur sonra fırtına vurdu

Hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle geceyi elektriksiz geçiren kentte birçok ev ve işyerini su bastı

Bursa önce lodosa, ardından başlayan sağanak yağmura teslim oldu. Gece şiddetini artıran lodos ağaçları yerinden söktü, elektrik telleri koptu. Zaman zaman saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan lodos, kentin büyük bölümünün geceyi karanlıkta geçirmesine neden oldu.

Önceki gece başlayan rüzgar sabaha karşı etkisini kaybetti ve sağanak yağmur başladı. Yağmur da günün ilk ışıklarıyla birlikte etkisini artırınca, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Polis ekipleri haberleşme hatlarında yaşanan arızalar nedeniyle belediye ve TEDAŞ merkezlerinde bulundurduğu ekiplerle haberleşmeyi telsizle sağlarken, ihbar yapamayan ve yetkililere ulaşamayan vatandaşlar da çileden çıktı. Bazı vatandaşların su baskını ihbarı yapmasına rağmen ekiplerin uzun süre yardıma gelmemesi nedeniyle bu kez yangın ihbarı yaptıkları görüldü. Meteoroloji yetkilileri, yağmurun aralıklarla Pazar günü de devam edeceğini, ortalama sıcaklığın ise 15 derece civarında olduğunu bildirdiler.

BOLU DAĞI YOLU KAPANDI
Sağanak yağış, Bolu Dağı'nda trafiğin durmasına neden oldu. Yumrukkaya mevkiinde yol yaklaşık 5 saat trafiğe kapatılırken, bazı noktalarda asfaltın tamamen kaybolduğu gözlendi. Ankara-İstanbul otobanındaki yoğun sis nedeniyle de trafik kontrollü olarak sağlandı. Adapazarı'nda önceki gece başlayan sağanak yağış nedeniyle bazı mahallelerdeki evler ile SSK Adapazarı Hastanesi'nin giriş kısmını su bastı. Belediye ekipleri su taşkınlarını gidermeye çalışıyor.

Bülent CİVANOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır