kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Maaş iftar sofrasında bitecek

4 kişilik bir ailevinin mütevazı iftar sofrası en az 7 milyon liraya mal olacak. Razaman boyunca sadece iftar yemeğinin aylık maliyeti neredeyse asgari ücrete eşit

Beş yıldızlı otellerde iftar sofraları kişi başına 25-30 milyon liradan başlarken, geçimini asgari ücretle karşılamaya çalışanlar, 4 kişi için kuracakları mütevazı bir iftar sofrası için en az 7 milyon lira harcama yapmak zorunda kalacak.

Eline aylık yaklaşık 225 milyon lira net ücret geçen asgari ücretli bir aile reisi, aylık geliri ile ancak iftar sofrasının masraflarını karşılayabiliyor. Semt pazarları ya da mahalle bakkallarından satın alınan malzemelerle hazırlanan, kişi başına birer hurma ya da zeytinle açılan ve mönüsü, mercimek çorbası, kuru fasulye, pirinç pilavı ve tulumba tatlısından oluşan mütevazı bir iftar sofrasının maliyeti yaklaşık 7 milyon lirayı buluyor. Yemek sonrasında sofra meyve ile renklendirilmek istenirse bu rakam 7.5 milyon liraya ulaşıyor.

SAHUR 3 MİLYON LİRA
Ramazan'ların özlemle beklenen sahur yemekleri ise dargelirli için maliyetin biraz daha artması anlamına geliyor. Domates, salatalık, peynir, zeytin, yumurta, ev yapımı reçel ve ekmekle yapılacak kahvaltı sofrasını andıran sahur yemeğinin maliyeti 2.5-3 milyon lira arasında değişiyor.

İftarı ve sahuru ile sofrasını bir günde yaklaşık 10 milyon liraya mal eden dargelirli vatandaşın 30 gün sonunda Ramazan için bütçesinden harcadığı miktar bir aylık asgari ücretin üzerine çıkıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır