kapat
26.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Rus işadamı 'paketlendi'

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Yukos'un Başkanı ünlü Rus işadamı Mikhail Khodorkovsky, benzeri ancak filmlerde görülebilecek bir operasyonla, dün sabah gözaltına alındı...

İş gezisine çıkan Khodorkovsky'nin içinde bulunduğu özel uçağı, Sibirya'da bulunan Novosibirsk şehrinde yakıt ikmali için inince FSB Rus Güvenlik Servisine bağlı kamuflajlı ve siyah komando kıyafetli görevliler tarafından sarıldı. Komandolardan biri hoparlörle "Silahlarınızı bırakın, yoksa ateş açacağız" diye bağırırken, bir başkası Khodorkovsky'ye seslenerek kendisini tutuklama emri aldığını ve teslim olmasını söyledi...Birkaç dakika içinde tamamlanan şok operasyon ise Rusya'da büyük şaşkınlık yarattı.

NEDENİNİ ANLAMADI
Khodorkovsky'nin sözcüsü Alexander Shadrin, "Bu tarz bir tutuklamaya neden gerek duyulduğunu henüz anlamış değiliz. Khodorkovsky iş seyahati için Nizhny Novgorod'dan, Irkutsk şehrime gitmekteydi. Yakıt ikmali yapıldığı sırada, hem de özel bir askeri operasyonla tutuklanıp, daha sonra Moskova'ya götürüldü. Yanında avukatı yok. Ne tarz bir sorgulama yapılacağını bilemiyoruz" dedi.

'VERGİ KAÇIRIYORDU'
Moskova şehri savcılığı Yukos şirketi hakkında uzun süredir vergi kaçırma ve devlet mallarını çalma iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü hatırlatarak, "Khodorkovsky'ye yolladığımız celp kağıtlarına cevap alamıyorduk. Sorgulanmasını gerektiğini her belirttiğimizde kendisi bir bahaneyle durumdan habersiz olduğunu söylüyordu. Bizde kendisini sorgulayabilmek için zor kullanmak durumunda kaldık" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır