kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KENAN ONUK


Rahat galibiyet

Geçen haftaya göre iki değişiklikle başladı Daum; Selçuk ve Rebrov'un yerinde Kemal ve Aurelio ile... Rakip Adanaspor mali sıkıntılar içinde, ligin en zayıf ekiplerinden biri. En etkili oyuncularından Necati antrenörü tarafından kadrodışı bırakılmış. Zayıf rakibi karşısında Fenerbahçe'nin şov yapacağını düşünen 45 bine yakın taraftar şiddetli yağmura rağmen tribünlerde.

Dört hafta sonra sahasına dönen Fenerbahçe'de daha maçın başından itibaren yine orta alanda ciddi sıkıntılar olduğu ilk yarım saat içinde kolayca görüldü. Üstelik Tuncay'ın 8. dakikadaki golüyle skor avantajını yakalamış, maçı farka götüreceğinin sinyallerini vermiş sarı-lacivertli takımda orta sahadaki düzensizlik Fener'in rakip üzerinde baskı kurmasını da engelleyen en önemli unsur.

Topa basan yok. Topu kontrol eden ve orta sahada ikili-üçlü paslarla rakibi üzerinde pozisyon hazırlayan hiç kimseyi de göremedik. Van Hooijdonk'un yanında forvet oynayan Tuncay'ın uzun paslara yaptığı müdahalelerde, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda eski golcülüğünden uzak olması da orta sahadaki zaafiyete rağmen F.Bahçe'nin ikinci golü bulmasını geciktirdi. Hooijdonk bir türlü markajdan kurtulamadı ilk yarı boyunca ve ileriye atılan uzun toplar dışında F.Bahçe rakip üzerinde kurması gereken üstünlüğü bir türlü sağlayamadı. Bu yarının en çalışkan oyuncularından biri sürekli koşan, pozisyon yaratmaya çalışan, kendi de pozisyona giren Serhat'tı. Böylesine bir rakip karşısında Daum'un çok fazla adamla savunmada çakılı oynaması ve bu oyuncuların orta sahaya destek vermekte zaaf göstermesi Fener'in etkili olmasını engelledi.

İkinci yarının ilk 25 dakikasında tempo iyice düştü. Nihayet son 20 dakikada Ümit ve Aurelio'nun yerine Yusuf ve Semih'in girmesiyle Fener'deki temposuz futbol canlandı. Van Hooijdonk'un ceza alanı köşesinden frikiği, defanstan sekti, Luciano'nun şık bir rövaşata ile kaleye gönderişi ve kaleciden seken topun Serhat'ın şutuyla gol oluşu Fenerbahçe'nin rahatlamasını sağladı. 81'deki gol de ilginçti. Van Hooijdonk'un frikiği bu defa direkten döndü ve Tuncay'ın şutuyla Fener 3-0 öne geçti.

F.Bahçe orta alan problemini çözememesine rağmen Adanaspor'dan o kadar üstündü ki, burada puan kaptırması çok büyük sürpriz olurdu. F.Bahçe'nin orta saha problemini çözememesi önümüzdeki haftalarda ciddi sıkıntılar yaratacak gibi görünüyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır