kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ


Acil çözüm gerek

Maç öncesi ilginç olaylar yaşandı.

Maçın öncesi kendisinden daha ilginçti. Bir hakem tayini yapıldı. Komik. F.Bahçeliler geçen haftaki maçın sonunda "Bize niye Bülent Uzun'u vermiyorlar?" dediler ve fevkalade kişilikli MHK'mız Uzun'u verdi. İkincisi Adana'nın F.Bahçe'ye karşı bir tek silahı vardı Necati. Maçtan 3 gün önce kadro harici bırakıldı. Bu nasıl bir teknik direktörlük başarısıdır ki tek silahını kullanamıyorsun ve de kadro harici bırakarak disiplin gösterisi yapıyorsun? Bu şimdi Yılmaz Vural'a yakıştı mı? Bu iki ilginç olayın yansımasını maçta izledik.

Bülent Uzun, maç boyu bütün takdir haklarını F.Bahçe lehine kullandı. Ne var ki en kritik pozisyonu herhalde göremedi. Yusuf'a yapılan tam kırmızı kartlık harekete faul bile çalamadı. Necati özellikle ikinci yarının ilk bölümünde Adana neredeyse tek kale oynarken çok arandı. Ama yoktu. Bir başka Necati de yoktu. Bu baskı etkisiz, sonuçsuz, anlamsız kaldı.

* Maçı nasıl buldunuz?

Türkiye Ligleri'nin en kalitesiz maçlarından biri. Adana, kapalı oynamadığı için ilk yarıda 2 güzel pozisyon buldu. Ama bu açık oyun kendi kalesinde tam 7 pozisyon görmesine sebep oldu. Ne var ki koridor gibi Adana savunması önünde F.Bahçe, bu pozisyonların sadece birini gole çevirebildi. Özellikle Tuncay, bu maçta gol krallığının rakipsiz adayı olma fırsatını kaçırdı.

7-2 bitebilecekken 1-0 biten devreden sonra ikinci yarıya F.Bahçe'nin yine bol pozisyon ve de bu defa gollerle başlayacağını düşünüyorduk. Ama F.Bahçe, bu yarıda özellikle orta sahadan sayısız pas hatasıyla çıkamaz hale gelince oyunun kontrolü Adana'ya geçti. Ama onların da Ergin'den başka vuran adamları olmayınca bu 25 dakika seyirciyi uyutacak bir havaya büründü.

Neticede Van Hooijdonk'un kaleyi bulmayan ama ortalığı karıştıran iki frikiği gene Adana savunmasının ve kalecilerinin gafletiyle ağları bulunca skor ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin bu orta sahayla ligi götürmesi çok zor. Christoph Daum, acil çözümler bulmak zorunda.

* Geçtiğimiz hafta bir Tuncay-Van Hooijdonk gerginliği yaşanmıştı.

Tuncay'ın kaçırdığı golden sonra Van Hooijdonk'un saçını başını yolması bu görüntünün sanki devam ettiği izlenimini verirken ardından gol geldi ve F.Bahçe tribünlerinin beklediği sahne doğdu. Tuncay'la Van Hooijdonk çok güzel bir kucaklaşmayla golü ve seyircilerini kutladılar. F.Bahçe'de böyle bir tatsızlık sezmedim.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır