kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Tehlike sinyalleri

F.Bahçe'nin rakibi, mali sıkıntı çeken, PAF takımı hariç 14 oyuncuya sahip, düşme hattında, en önemli silahı Necati kadrodışı kalmış Adana'ydı. Bu tabloda seyirci desteğini arkasına alan F.Bahçe, futbol olarak vasatı aşamadı ve ilerisi için tehlike işaretleri sayılabilecek saha içi arızaları gösterdi.

F.Bahçe maça erken golle başladı ancak devre sonuna kadar sergilenen futbol tam bir kargaşaydı. Pres özelliği olmayan bir takım karşısında çok sayıda top kaybı yapıldı. Elverişli ortamda organize ataklar gelişmedi. Buna rağmen kişisel parlamalardan, Adana defansının büyük yerleşme hatalarından, çalışılmış ön direk kornerlerinden 5-6 pozisyona girildi ama değerlendirilemedi. Buna karşılık rakip ataklar da gelişti. Adana ileri doğru, pasla mesafe katederken, hiçbir engelleme ile karşılaşmadan rakip 18'e sık sık yakınlaştı. Ama Tomas ile Luciano deneyimlerini ve akıllarını kullanarak öne çıkmayıp, alanı daralttılar.

İkinci yarıda, daha olumsuz F.Bahçe gündeme geldi. Yine organizasyon sıkıntısı vardı. Ama bu kez ilk yarının aksine pozisyon üretilemiyordu. Sonra Daum bitime 20 dakika kala iki değişiklik yaptı. Oyuna giren Yusuf'un driblingi sonucunda kazanılan frikikte, iki kişilik setten dönen topa Luciano'nun röveşatası kaleciden döndü ve Serhat tarafından değerlendirilince fark ikiye çıktı. Golden sonra rakibin moral direnci tamamen bitti ve bir gol daha atan F.Bahçe üç puanı farklı skorla almış oldu.

Dün gece bir kere daha görüldü ki F.Bahçe'nin bu kadro ile kollektif bütünlük sağlaması mümkün değildi.

Çünkü herkes ayrı telden çalıyor. Daum dün gece Tuncay'ı ortaya çekerek doğruyu yaptı. Tuncay formsuz ve güçsüz ama iki gol atarak en azından moral depoladı. Daum'un önemli bir yanlışı da takım tertibindeydi. Rebrov'u deplasmanda oynattı. Oysa ondan dün faydalanılmalıydı. Takım kötü oynadığı halde Yusuf'u çok geç oyuna aldı. Böyle rahat bir ortamda Yusuf'u 20 dakika oynatırsa, bu oyuncuyu nasıl kazanacak?

Bir önemli arıza da F.Bahçe'nin kazandığı kornerlerde gözüküyor. Çalışılmış güzel bir ön direk organizasyonu yapıyorlar ama Fatih hariç bütün defans ileri gidiyor. Akıllı ve iyi bir takım bu korner dönüşlerinde F.Bahçe'ye her zaman gol atabilir.

Adanaspor zor günler yaşıyor. Turuncu-yeşilli takım elinden geldiğince mücadele etti. Zaman zaman organize ataklar yaptılar ama gole gidecek varyasyonlar yetersizdi. Bilhassa sol kulvarda Volkan'ın çok şahsi oynaması bir çok atağı olgunlaşırken bitirdi. Yedikleri ikinci golden sonra da yapacakları bir şey kalmadı. Hakem Bülent Uzun için de kolay bir maçtı. Bana göre Adana'nın ilk yarıda bir penaltısını da vermedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır