kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

MANSUR FORUTAN


İki yol var

Türkçe karşılığı bulundu mu bilmiyorum ama şu Anglosakson'un başımıza sardığı yaşama tarzının yani cool olma veya daha doğrusu, artık olamama haline girişme niyetindeyim.

İngilizce kelime kullandığım için tüyleri diken diken olan kimi okurlardan özür diliyorum. Cool'un karşılığı güzel Türkçemiz'de yok.

Allah'tan da yok çünkü bu yaşam biçimi, bu tavır cennet vatanda beyaz Türkler dışında nüfuz alanı bulmuş değil. Tamam yoksulluğun, işsizliğin pençesinde kıvranıyor olabiliriz. Ama en azından cool olup olamama buna göre nimetlerinden faydalanıp ıskalama baskısından pek haberdar olduğumuz söylenemez.

Alt yazı edebiyatıyla havalı diyebiliriz bir karşılık olarak ama o da kurtarmaz. Biz cool olarak devam edelim. Tanımlamak gerekirse ki, bu çok zor, benim tanımım "alem buysa kral benem" olur...

Endişeliyim...

Artık eskisi gibi cool olmadığımı düşünmeye başladım.

Sonra ne zaman cool oldun ki diye sormadan da edemedim.

Bunun cevabını tabii ki ben veremem. Bilime başvuruyorum

Çevremdeki kızlara ben cool muyum sorusunu yöneltiyorum. Mini anketime katılan dokuz kızdan sekizi cool olduğumu söyledi ki, bu yanlış hesaplamadıysam yüzde 89'a tekabül etmekte. Sıradan bir ölümlü için fena bir yüzde değil, eğer kızlar beni yememişse tabii ki.

Ancak gelin görün ki bu yüzdeyi bundan sonra tutturma şansım artık olmayacak.

Endişeliyim...

Bu arada cool olduğum söylendiği için kıçım tavana vuruyor sanmayın. Cool olmak için bir çaba sarf ettiğim söylenemez. Görüntü öyle olabilir ama içimdeki ezikten kimsenin haberi yok!

Yani bana kalsa ben cool değilim. Hâlâ bardan içki alamam. Yani barmenler beni görmez. Hep sonradan gelenler alır. Sonra ikidebir düşerim. Hem de en kalabalık saatlerde. Böyle cool olunmaz...

Ama bunların dışında daha trajik gelişmeler var hayatımda.

Mesela saçlarım... Son birkaç aydır Yılmaz Morgül'ün saçları gibi. Tüm çabalarım bunu değiştirmeye yetmiyor.

Sonra bir bira içtiğimde eve gidip yatmak istiyorum. Bu bir şey değil. Daha kötüsü var. Ismarladığım kuşbaşılı pide eve geldiğinde çok seviniyorum. Hele kola soğuksa sormayın gitsin keyfimi...

En kötüsünü açıklıyorum Çevremdeki kedi sahiplerinin o sıkıcı kedi hikayeleri zevkli olmaya başladı.

Tişörtlerim... Küçük yeğenimin odasındaki kanepeyle aynı desene sahipler.

Oysa cool'dan anlaşılan nedir? Sosyal ortamları ıskalamayan, söz konusu sosyal ortamlardaki bardan kolaylıkla içkisini alabilen, ilgi odağı olan, tabii bunları yaparken saçları ve tişörtleri çağı ıskalamamış biri anlaşılmalı.

Önümde iki yol var Ya kendimi toparlayıp meydan okuyacağım, ya da bir psikoloğa gidip gerçeklerle yüzleşeceğim. Önümüzdeki dönem sıcak gelişmelere gebe.

Vereceğim kararı merakla bekliyorum. Ama bildiğim bir şey var ki gün gelir eskisi gibi cool olamadığınızın farkına varırsınız. Böyle hissedenler gelin birleşelim...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır