kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

NECATİ DOĞRU


At izi...! İt izi...!

Ameliyat masasına uzatılmış eterli bir hasta gibi orta yerde kalmasın. At izi, it izine karışmasın. Elma ile armut aynı sepete konulmasın.

Sosyal tesis nedir?

Lojman nedir?

Plaj nedir?

Saltanat nedir?

Saltanat sürenler kimlerdir?

Ortaya net olarak çıksın. Netliğe ihtiyacımız var. Eski dönemin cerahatli sancılarından biri olan "Lojman saltanatı... Sosyal dinlenme tesisi saltanatı... Sosyal plaj saltanatı... Misafirhane saltanatı" türünden her türlü devlet harcamasına son verileceği "Acil Eylem Planı"na konulmuştu.

İyi bir karardı.

Sadece kendilerine oy verenlerden değil, vermeyenlerden de alkış almışlar "yapsınlar da görelim" hoş beklentisi yaratmışlardı.

****

Hükümeti kurar kurmaz milletvekillerinin lojmanlarını satılığa çıkardılar. Önceleri 35 olan, şimdilerde ise başbakan dahil 22'ye indirilen bakanlıklara bağlı "orman içinde... kayak merkezinde... göl kıyısında... deniz sahilinde... yayla yamacında... dağ tepesinde..." velhasıl ülkemiz coğrafyasının en güzel yerlerinde kurulu sosyal dinlenme tesislerini, sosyal lojmanları, sosyal plajları, sosyal misafirhaneleri de satacaklarını açıkladılar.

Sonuç ne oldu?

Bazı bakanlar gerçekten harekete geçtiler. Örneğin Orman Bakanı, 189 sosyal dinlenme tesisini sattı, elden çıkardı. Bakanlık bunları elden çıkararak 15 trilyon lira ilave giderden kurtuldu. Ayrıca 189 tesiste garson, aşçı, müracaat memuru, bekçi olarak çalışan 250 personeli de asli görevleri olan ormancılık yapmaya döndürdü. Buradan da bakanlığın 6 trilyon lira kazancı oldu. Bu bilgileri Orman Bakanı Osman Pepe açıkladı.

Diğer bakanlıklar ne yaptı?

Bilmiyoruz?

Açıklasalar öğreniriz.

Bu arada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da halktan destek bulan; "orman içinde, deniz kıyısında, kayak merkezinde göl kenarında sosyal dinlenme, eğlenme tesisi saltanatına son..." rüzgarını arkasına alarak İstanbul Üniversitesi'nin boğazdaki Baltalimanı tesislerini alma, satma kararı aldı.

Çok güzel.

****

Ancak Maliye Bakanı, İstanbul'un seçkin semti Kalamış'ta "Todori'nin Yeri" diye bilinen sosyal dinlenme, eğlenme tesisini satılığa henüz çıkarmadı. Ayrıca Ataköy'de Galeria'nın karşısında 70 yataklı yemeli-yatmalı sosyal misafirhaneyi, Beyazıt Tiyatro caddesindeki 75 yataklı yemeli-içmeli sosyal misafirhaneyi ve Fenerbahçe'deki Maliye Bakanlığı lojmanlarını da satılığa çıkarmadı. İstanbul Defterdarı Kadir Boy bana telefon etti ve "Bütün bu saydığınız misafirhaneler ile benim de oturduğum lojmanların satılığa çıkarılmasını yazılı ve şifahi olarak bakanlığımıza bildirdik" dedi.

Defterdar, bekleneni yapmış.

Bakan neyi bekliyor?

Niçin önce kendi tesislerini satmadan İstanbul Üniversitesi'nin Baltalimanı'ndaki tesislerini öne alıyor. Gerçekten profesörlerin de sosyal dinlenme, eğlenme tesisleri, lojmanları, plajları, dağ, orman, sahil villaları varsa bunlar da satılmalı. Fakat Maliye Bakanı niçin kendine Orman Bakanı'nı örnek almadı, satışa iktidara "evet efendim... haklısınız efendim..." demeyen, "türbanlı kız öğrencileri üniversiteye sokarak iktidarı rahatlatmayan" İstanbul Üniversitesi profesörlerinin Baltalimanı'ndan başladı.

****

Ayrıca Baltalimanı nedir?

Sosyal dinlenme tesisi midir?

Sosyal eğlenme tesisi midir?

Eğitim merkezi midir?

Hukuk önünde İstanbul Üniversitesi Baltalimanı tesislerini Maliye Bakanlığı'nın başkasına satmaya, kiraya vermeye hakkı var mıdır? Ben hocalarla konuştum. Belgeler gönderdiler, "Hukuk önünde Maliye Bakanı'nın Baltalimanı'nı satmaya ya da kiraya vermeye hakkı yoktur" diyorlar. Maliye Bakanı, "hukuk önünde yenilgiye uğrama ihtimali olan Baltalimanı tesislerini" niçin öne aldı?

Samimiyet belgesi nedir?

Gerçekten saltanat nedir?

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır