kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Alpay Ada'da son kez manşet

İngiliz basını Hertha Berlin'le anlaşmanın eşiğinde bulunan Alpay'ın Aston Villa'dan ayrılışını manşetlere taşıdı. Adalılar, Villa'nın kamuoyu baskısına boyun eğdiğini belirtirken, Alpay'ın pişman görünmediğinin altını çizdiler

Milli futbolcu Alpay Özalan'ın İngiltere'de top koşturduğu Aston Villa ile olan bağını kopardığına dair haberler, İngiliz basınında geniş biçimde yer aldı. The Times, A.Villa yönetiminin kamuoyundan gelen baskı ve taleplere daha fazla direnemeyip, bu talepler önünde eğildiğini ve Alpay'ın serbest bırakıldığını duyurdu. Gazete, bu kararla Alpay'ın, David Beckham'a yönelik davranışının bedelinin ne olduğunu öğrenme fırsatı bulduğunu savundu.

Üzgün görünmüyor
Gazete, Alpay'ın da alınan karardan mutsuz görünmediğini belirtirken, milli futbolcunun İngiliz basınını suçladığına işaret etti. The Independent Gazetesi de konuyla ilgili haberine, ''Villa, popülaritesini yitiren Alpay'ın sözleşmesini yırttı'' başlığını koydu. Sözleşmenin iptaline yol açan gelişmeleri geniş biçimde özetleyen gazete, Almanya'nın Hertha BSC Berlin takımıyla Galatasaray'ın, Alpay'ı renklerine bağlamak için bir yarış içine girebileceklerini duyurdu.

Hâlâ Beckham'ı suçluyor
The Daily Telegraph Gazetesi de gelişmeleri duyurduğu haberinin başlığında Alpay'ın olup bitenlerle ilgili olarak David Beckham'ı suçladığını kaydetti. Gazete, spor sayfasının manşetinde yer verdiği haberinde Alpay'ın David Beckham'a İngiliz basını tarafından haksız bir destek verildiğine dair yorumlarına da işaret etti. Telegraph, Alpay'ın bu desteği ''fazla'' bulduğunu duyurdu. The Guardian ise Alpay ile kulübü arasında yaşanan sonu ''acı'' olarak niteledi.

Herşeyi planlamıştı
A.Villa ile sorunlar yaşayan Alpay'ın milli maçtan 2 hafta önce sözleşmesini tek taraflı feshetmenin yollarını aradığı öğrenildi

Aston Villa ile Alpay arasında sözleşmenin feshine kadar giden gerginliğin perde arkasından ilginç gelişmeler çıktı. Sezon başında sakat olan Alpay, tedavi için Almanya'ya gitmek istedi. Kulübü karşı çıktı ancak Alpay, Almanya'ya gitti. 25 bin Euro'luk tedavi ücretinin faturasını da kulübe gönderdi. Villa bunu ödemeyince, Alpay federasyona başvurup parayı tahsil etti. Kulüp ile ilişkileri bozulan Alpay'a taraftarın da tepkisi başladı. Mutsuz olan Alpay, Türkiye-İngiltere maçından 2 hafta önce fedarasyona başvurup sözleşmesini feshedip edemeyeceğini sordu ancak olumsuz yanıt aldı.

Devamında da milli maçtaki olaylar gündeme geldi. Ortak yorum, Alpay'ın maçta yaşanan olaylar sonrası özür dilemesi halinde herşeyin unutulacağı şeklinde. İngilizler, Alpay'ın yangına körükle gittiğini belirtip "Herşeyi planlamıştı" diyorlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır