kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Luce'ye yakışmadı

Çaresizlikten oynatıldığını bilen Ahmet Dursun tabii gol kaçırır. Aynı şekilde Ahmed Hassan 8 dakikada nasıl maç kaybettirir? Yanlış varsa, bunda herkesin payı vardır

Kamyon devrilince yol gösteren çok olur" derler. Yol göstericiler, "yorumcular" yolu çok önceden göstermişlerdi aslında. Güreli de çok ısrar etmişti "forvet alalım" diye. "Golü ben mi atacağım?" diyen Lucescu'da "istemem" diye tutturmuştu. Sosyal adalet adına!

Halbuki milyon dolarlar dönen futbolumuzda sosyal adaletin tartışması bile olmaz. Özüne ters, her şeyine ters! "Adalet" tamam da "sosyal adalet" asla. Lucescu sosyal adaletçi değil, adaletli olmalı. Özellikle de "kulübede yanında oturttuklarına".

Beşiktaş Chelsea'yi yendi, grup karıştı. Prag'a yenildi, grup daha da karıştı. Korkum "Beşiktaş'ın karışması". Bir mağlubiyetle olur mu demeyin demeçlere bakın.

* Suçlular(!)

Ahmet Dursun'a yükleniyor herkes. Lucescu dahil.

Bir futbolcu bağlı bulunduğu kulübü içindeki durumunun "sağlam olmadığını" düşünüyorsa, (kendi kusurundan ya da değil) "çaresizlikten" oynatıldığını biliyorsa; o golleri de kaçırır, diğerlerini de.

Neredeyse tek suçlu Ahmed Hassan. Hem de sekiz dakika oynamasına karşın. Ya da golleri kaçıran Ahmet Dursun. Takım bir bütündür. Futbol kollektif oyundur. Yanlış varsa "herkesin payı vardır" belli oranda.

* Peki 227 gün sonra gol atan Pancu'ya ne demeli?

Bu maçın bana göre kabul edilemez yanı; "Mağlubiyetin iki futbolcuya mal ediliş biçimi".

Bu davranış bir teknik adama; hele Lucescu gibi "insancıl" bir teknik adama hiç mi hiç yakışmadı.

Bu maça gelinceye kadar İlhan'ın "gereksiz cezalı" duruma düşmesi, uzun zamandır çeşitli sebeplerle oynayamayan Ahmet Dursun'un Diyarbakır maçında 18'e bile alınmadan "kurtarıcı misali" "Sparta Prag maçına çıkartılması" gibi bir dizi zincirleme hata; istenmeyen, hatta hiç beklenmeyen Prag malubiyetini getirmiştir.

* Her şeye rağmen;

İstanbul'daki oynanacak Prag maçından alınacak üç puan "Beşiktaş'ın ümitlerini tekrar canlandıracaktır".

Unutmadan söylemek isterim. Rakibinden her bakımdan çok üstün olan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta "tahminimden daha zorlu 90 dakika" yaşayacaktır.

En azından şartlar, "psikolojik şartlar" işi bu noktaya getirmiştir. Hele süper ligde oynayacağı birbirinden zorlu üç karşılaşma varken.

Erol KAYNAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır