kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Erdoğan: Biz sözümüzü tuttuk

Türban yasaklı resepsiyonu eleştiren Erdoğan, "İmam hatip meselesini Sayın Sezer'in ricası ile bu döneme bıraktık" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Necdet Sezer'in türban yasaklı 29 Ekim Köşk davetini "2 yıl öncesine kadar Çankaya Köşkü'nde şimdiki gibi bir ayrım söz konusu değildi" diye eleştirdi ve "İmam-Hatip meselesini Sayın Cumhurbaşkanı'nın ricası üzerine bu döneme bıraktık" dedi.

Erdoğan, Tacikistan'da yaptığı basın toplantısında şu mesajları verdi

29 EKİM RESEPSİYONU
Bunun asıl kararını milletimiz verecektir. Millet vicdanında bu konu cevabını bulmuştur. Biz kongremizde bir şeyin altını çizdik. Cumhuriyet'in ilkeleri ile demokrasiyi örtüştüreceğiz dedik. Bu bir cumhuriyet resepsiyonudur, halkın resepsiyonudur. Dolayısıyla halkın temsilcilerinin böyle bir ayrıma tabi tutulması çok ilginçtir. Kaldı ki, bu iki yıllık bir olay. İki yıl öncesine kadar aynı binada aynı yerde böyle bir şey söz konusu değildi. İlk defa bu oluyor. Yani bundan önce Cumhuriyet inkiraza mı (çöküntü) uğramıştı? Milletvekilleri eşleriyle birlikte gittikleri zaman orada bir şeyler mi oluyordu? Yoksa cumhuriyeti yeni mi ilan ettik? Sıkıntı burada.

İMAM-HATİP-YÖK
Benim ağzımdan bugüne kadar İmam Hatip kelimesi çıkmadı. Ben meslek okulları diyorum. Biz bu konuda çok samimiyiz. Meslek okullarına yapılan adaletsizlik ortadan kaldırılsın istiyoruz. Bu konuyla ilgili biz ülkemizde gerilim olsun hiç istemedik. Biz bunu 21. yasama döneminin sonunda Meclis'e getirecektik. Sayın Cumhurbaşkanımızın ricası üzerine biz bu döneme bıraktık. Aynı şekilde Üniversitelerarası Kurul'la da arkadaşlarımız bunu bu şekilde götürdüler. Biz bu ülkenin evlatları arasında ayrım yapmıyoruz. Bu imtihanı kim başarı ile verirse o girecek üniversiteye ben değil. Neticede başarabilirse üniversiteden mezun olur, başaramazsa mezun olamaz.

ORMAN DIŞI ARAZİLER KRİZİ
Bunun kararını millet vermiyor. Sayın Cumhurbaşkanı verdi. Bakalım şartlar ne gösterir.

SANTRALLARA EL KONULMASI
Bununla ilgili çalışma Enerji Bakanlığı'nda yürütülmüştü. Daha sonra sanıyorum EPDK'ya gönderildi. Orada nihai kararı EPDK verecek. Karardan sonra gereken neyse o yapılır. Orada herhangi bir ayrım söz konusu olmaz. Burada bir defa bizim halkımıza bir sözümüz var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını er veya geç alıp, sahibine teslim edeceğiz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Bülent AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır