kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Şahin: İnsan haklarında yeterli sayıda adım atılmadı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin insan hakları alanında ve hukuk devleti olma yönünde attığı adımların küçümsenemeyeceğini ancak yeterli de olmadığını söyledi.

Danıştay Başkanı Nuri Alan da "bebeklerin ve çocukların öldüğü bir dünyada, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki haklardan söz edilmesinin mümkün olmadığını" kaydetti.

Danıştay'da düzenlenen "İnsan Hakları, Avrupa Sözleşmesi ve İdari Yargı" sempozyumunda Başbakan Yardımcısı Şahin şunları söyledi

"Her alanda olduğu gibi insan hakları alanında da hukuk devleti olma yolunda da aldığımız mesafeyi küçümseyemeyiz. Ama, yeterli görmemiz de mümkün değildir. Türkiye, sadece Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne imza atmakla kalmadı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) yargı yetkisini de kabul etti. Bir uluslararası anlaşmanın altına imza koymak, bir uluslararası yargı organının yetkisini kabul etmek önemlidir. Ama, bundan daha önemlisi, kuşkusuz imza atılan belgelere uygun davranmak ve bunları uygulamaya yansıtabilmektir."

BAŞKAN DUYGULANDIRDI
Danıştay Başkanı Nuri Alan da konuşmasında BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin insan haklarının güvence altına alınmasında ilk ve önemli bir adım olduğunu ancak BM'nin ihlaller karşısında yaptırım gücünün bulunmamasının bir eksiklik olduğunu kaydetti. Alan şöyle konuştu

"Gerçekten, dünya nüfusunun yeterli derecede beslenemediği, belli bir kısmının açlık sınırında bulunduğu, bebeklerin ve çocukların açlık ve bakımsızlıktan öldüğü bir dünyada İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde düzenlenmiş olan toplumsal ve ekonomik içerikli insan haklarından söz edilmesi mümkün değildir."

Sempozyum kapsamındaki ilk oturumu yöneten Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin de uluslararası anlaşmaların anayasa üstü kabul edilmesi gerektiğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır