kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Baykal: CHP artık daha demokratik

Tartışmalı tüzük değişikliğiyle genel başkan adaylığını zorlaştırarak "tek adam" haline gelen Deniz Baykal, "CHP artık daha demokratik ve daha güçlü" dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, blok tartışmalarıyla geçen kurultaydan CHP'nin çok daha güçlü çıktığını belirterek, "CHP artık daha demokratiktir. Parti genel başkanını güçlendirmenin ötesinde alınan kararlarla partimiz kendini güçlendirmiştir" dedi.

Blok liste tartışmaları içinde geçen kurultayda genel başkanlığa yeniden seçilen Deniz Baykal, delegelere teşekkür konuşmasını yaptı. Baykal, "Başbakan Baykal", "İnadına Baykal, inadına sol" sloganları arasında geldiği kürsüde sözlerine "İnandına olmaktan çıkaralım bu işi artık. Hep beraber, hep birlikte olalım" diyerek başladı.

"ZOR KARARLARDI"
CHP'ye yeniden genel başkan seçilmesinin büyük bir onur olduğunu kaydeden Baykal, şunları söyledi

"CHP'nin önemini, değerini hepimiz onsuz kaldığımızda daha iyi hissediyoruz. Allah bir daha CHP'siz günleri göstermesin. CHP'ye, arkadaşlarıma, örgüte laik olmaya çalışacağım. Hepimiz yepyeni bir dönemin açılmakta olduğunu görüyoruz. Dün (önceki gün) çok güç kararlar aldık. Bu kararların güçlüğü CHP'de almaya alışık olmadığımız türden kararlar olmasından kaynaklanıyor. O kararları başka partilerin alması kolaydır, ama CHP'nin böyle tercihler yapabilmesi gerçekten çok güçtür. CHP'liler dün, bu doğal güçlüğü, bu anlaşılabilir güçlüğü gene kendilerine ve partilerine olan güvenle aşmayı başardılar ve ülkemizin ve partimizin karşı karşıya olduğu sorunlara karşı yeniden yapılanma gereğini gördüler. Çok cesur kararlar aldılar. Bu kararlar içinde en az değerli olan benim genel başkanlığımdır." CHP'nin artık kendine yönetimine, liderlerine, kadrolarına daha fazla güvenen bir parti olduğunu ifade eden Baykal, "Parti genel baş-kanını güçlen-dirmenin ötesinde alınan kararlar, partinin bizzat kendini güç-lendir-miştir. CHP, bugün dün-den daha güçlü-dür. CHP bugün dünden daha demokratiktir" dedi.

"CHP HER ŞEYİM"
Siyasetin takım işi olduğunu anlatan Baykal, yeni bir siyaset sayfasının içine girildiğini ifade ederek şöyle devam etti "Yeni dönem, uyumlu, kucaklayıcı ve birbirine sahip çıkan anlayışla sürdürülecektir. CHP benim ailem, ocağım, kimliğim, her şeyim, bütün dünyam, kimliğim. CHP'den daha iyi olmasını isteyebileceğim hiçbir şey olamaz. Kimse CHP'nin daha başarılı olmasını, benden daha fazla istiyor olamaz. En çok ben istiyorum" dedi. Baykal, konuşmasından sonra alkışlar arasında kürsüden inerek Kemal Derviş'in elini sıktıktan sonra yanına oturdu. Salonda meydana gelen izdiham üzerine Baykal ve Derviş kulise geçti. Öte yandan dün gece Brezilya'ya gitmesi beklenen Baykal, programını değiştirerek bu sabah gitmeye karar verdi.

Yeni dönemin hükümleri
Tüzükte yapılan değişiklikle gelen yeni hükümler şöyle

* İl, ilçe ve genel başkanlığa adaylık için, kongre üye sayısının en az yirmide birinin imzalı önergesi yeterliyken, bu oran yüzde 20'ye çıkarıldı. İmzalar, Başkanlık Divanı gözetiminde atılacak. Bir delege, adaylardan sadece biri için imza verebilecek.

* Parti organı seçimi çarşaf liste veya blok liste ile yapılacak. Adaylar, blok listelerin yalnızca birinde yer alabilecek. Seçim yöntemi, delege tam sayısının salt çoğunluğunun oyu ile belirlenecek. Üye sayısından fazla veya yüzde doksanından eksik isim yazılan oy pusulaları, geçersiz sayılacak.

* Yerel seçimde görev yerinde aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri, kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken sürede istifa etmek zorunda olacaklar.

* Parti Meclisi üye sayısı 72'den 80'e çıkarıldı.

* MYK tarafından atanan geçici yönetim kurulunda görev alanlar, olağanüstü kongrede aday olamayacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır