kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Vergi avantajları artırılsın'

Ak Emeklİlİk Genel Müdürü Meral Ak Egemen, bireysel emeklilik sisteminde mevcut düzenlemelerdeki vergi istisnalarının iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ak Emeklilik tarafından yapılan tanıtım toplantısında konuşan Meral Ak Egemen, "Türkiye'de mevcut pek çok şirket, hatta sistemi bilen uluslararası şirketler ilgi göstermesine rağmen, bu vergisel düzenlemeyle katılmalarının zor olduğunu söylüyorlar" dedi.

Egemen, önümüzdeki günlerde sektör temsilcileriyle birlikte Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la bu konuda görüşme yapacaklarını kaydetti. Yasaya göre Bakanlar Kurulu'nun vergi istisnalarını iki katına çıkarma yetkisi bulunuyor ama henüz bu konu gündeme alınmadı.

2001 krizi öncesi, sisteme ilişkin fizibilite raporları geldiğinde hem sekiz yıl sonra kâra geçme potansiyeli taşıması hem de yetersiz teşvikler yüzünden ilk başta Sabancı grubu olarak tereddüt ettiklerini anlatan Ak Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Holding Banka ve Sigortacılık Grup Başkanı Akın Kozanoğlu, sistemde kârı, kesilen taksitlerden en fazla yüzde 8'e kadar alınabilecek komisyonların oluşturacağını belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır