kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

1 milyar Euro'luk yatırımın karşılığını almaya başladık

Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, ekonomideki canlanmayla iç pazarda umutlarının arttığını, üretimde bir kez daha kendi rekorlarını kıracaklarını söyledi

Ford Otosan dokuz aylık dönemde bağımsız denetimden geçmemiş mali tablolarına göre net 150.7 trilyon lira kâr açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde yüksek döviz borçları nedeniyle 158.6 trilyon lira zarar açıklayan şirket, bu yılın altı aylık döneminde TL'nin değer kazanması ve otomobil satışlarının artmasının etkisiyle 73.6 trilyon lira kâra geçmişti. Gazetecilerle dün gece bir sohbet toplantısı düzenleyen Durak, ekonomideki gelişmelerin iç pazar talebi üzerindeki olumlu etkileri sonucunda hareketli bir yıl yaşandığını ve buna bağlı olarak da bu yıl 110 bin adedin üzerinde üretimle kendi rekorlarını kırmaya hazırlandıklarını söyledi. Ford Otosan'ın, geçmiş yıllarda zorlu ekonomik koşullara rağmen gerçekleştirdiği toplam 1 milyar Euro'luk yatırımının karşılığını bu yıl almaya başladığını belirten Durak, dokuz ayda perakende satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138 artarak 32 bin 734 adete ulaştığını söyledi.

Connect ödüle aday
Durak, yılsonuna kadar Transit Journey ve yeni Focus C-Max'ı pazara sunacaklarını ekledi. Bu arada Ford Otosan, TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD'ın tarafından düzenlenen Teknoloji Ödülleri yarışmasında bu yıl Transit Connect ve yeni Cargo kamyonlarında kullanılan dizel motor ecotorq projeleriyle büyük ödül kategorisinde finale kaldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır