kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Tüpraş ve Tekel teklifleri pazartesi açılacak

Bu yılki özelleştirme programının ana ayaklarını oluşturan Tüpraş ve Tekel'e teklif verme süresi dün sona ererken, ihale komisyonları 27 Ekim Pazartesi günü toplanarak teklifleri açacak. Ancak teklif veren firma isimleri ile teklif sayısı kamuoyuna ilk aşamada açıklanmayacak.


Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, komisyonlar teklifleri değerlendirip revize ikinci teklifleri aldıktan sonra teklif verenlerin açıklanacağını, bu sürenin de maksimum 3 hafta olacağını söylemişti.

Ulusalararası ve ulusal şirketlerin Tekel ve Tüpraş yakından ilgilendiklerini daha önce açıkladılar. Tüpraş'ta kamunun elinde bulunan yüzde 65.76 oranındaki hisse blok olarak 7 Haziran'da satışa çıkarıldı. Son teklif verme tarihi başlangıçta 18 Eylül olarak açıklandı, ancak ardından gelen talepler üzerine bu tarih 24 Ekim olarak belirlendi.

Tekel Sigara ve Alkollü İçkiler Sanayi şirketlerinin ise hisselerinin yüzde 100'ü ayrı ayrı blok olarak satışa çıkarıldı. Son teklif verme tarihi önce 26 Eylül olarak açıklandı, ardından yoğun talep nedeniyle bu süre 24 Ekim'e uzatıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır