kapat
25.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

"Asker göndermek gibi ihtirasımız yok"

Başbakan Erdoğan, Tacikistan'da gazete ve TV'lerin temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan'ın Irak değerlendirmesi şöyle

ABD SÜRE İSTEDİ
Irak'ta illa askerimiz bulunsun, orada şu anki sıkıntılı tablonun içerisinde yer alsın, böyle bir hırsımız yok. Böyle bir ihtirasın içinde değiliz. Şu anda Amerika söylediği süre içerisinde ne yapacak, ne edecek biz onu bilemeyiz. Ondan sonra gelecek olan, onların ortaya sürecekleri teklif nedir bilemiyorum.

IRAK İÇİN RİSK ALDIK
Türkiye, bir defa bana göre her türlü rolünü oynadı. Meşruiyet sorunuysa TBMM kararını vermiştir. BM Güvenlik Konseyi'nden de meşruiyet diye tanımlanan o karar çıkmıştır. Bunu zaman çok iyi açıklayacak. Asker göndermemek niye hayal kırıklığı yaratsın? Yani biz bir yerde bir risk alıyoruz. Bu riski Irak halkı için alacağız. Böylece bir riskten de kurtulmuş oluyoruz.

PKK/KADEK
Türkiye'nin bünyesinde böyle bir sıkıntı yok. Oraya gidince onlar rahatsız olacak. Irak halkı kendi içerisindeki bu çıkar çevreleri için o mücadeleyi vermeli. Mesela Irak'ta bazıları "Bizi şimdi onlardan koruyacaksınız" diyorlardı. Aşiretler arasında çıkar kavgası, mücadelesi vereler var.

Bülent AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır