kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

VEDAT BAYRAM


Avrupa ikinciliği başarı mı?

Sağlıkta en tehlikeli şey tetkik yapılmadan, net teşhis konulmadan yapılacak tedavi şeklidir. Düşünebiliyor musunuz?

İnsan vücudundaki iki yakın organdan kaynaklanan bir hastalığın tedavisine varsayımlarla başlamak...

Veya bir başka deyişle;

İncelenmeyen konularda, peşin hükümlerle karar vermek veya atıp, tutmak... İnsanları, meslek mensuplarını yanlışa götüren ve mahçup eden en önemli olgudur bu..!

Bugün gündemd bayan voleybolcular.. Dün Süreyya Ayhan, daha önce Futbol Milli Takımımız vardı. Sürekli başarma mücadelesi ve bir gayret söz konusu.. Toplumun tüm katmanları bu gayrete omuz vermeli ve teşvik etmeli.

Ülkenin Başbakan'ı dahi bu işin farkında. Beyanatları ile koşmak ve hatta sıçramak ifadeleriyle başarıyı motive etmeye çalışmaktadır.

Kimin eseridir, bu Avrupa ikinciliği?

Avrupa Şampiyonu olamaz mıydık?

Bayan Voleybol Milli Takımımız da mı imalat hatasıdır?

Bu başarılı takım bu sistemde yetişmemiş midir?

Bu bayanlar minik, yıldız ve milli olana kadar, hangi beden eğitimi hocalarının elinden geçmiştir?

Kim bunları voleybola başlatmış, hocalarının ne gibi emekleri olmuştur?

İşte bu soruların cevaplarını verince "spor sisteminizde bir hata olmadığı, ufak tefek onarımlarla bu başarıların artabileceği, anlaşılacaktır.

Bayanlarımızın Avrupa ikinciliğinin başarı olmadığı, şampiyon da olabileceğimiz herkes tarafından izlenmiştir. Tüm bu veriler ışığında, "Spor sistemimiz bozuk veya bu sporcular imalat hatasıdır" gibi garip laflarla sporcularımızın konsantrasyonunu kimse bozmasın..!

Eğer mutlaka bu fikri sabitte ısrar edilecekse; bu fikirde olanlar, Avrupa ikincisi bayan Voleybol takımını kutlayarak, bunu kendi başarısı gibi göstermesin.

Olimpiyat Stadı yol protokolü
Sporla da ilgili ünlü bir gazeteci, 25 Eylül tarihli köşesinde Atatürk Olimpiyat Stadı'na değinmiş. Kendisine verilen bilgiye göre, yollar yapılacak bir protokolü bekliyormuş. Eğer bu protokol imzalanırsa yollar asfaltlanacak ve bu eziyet bitecekmiş. 150 milyon dolarlık stat da çöpe gitmekten kurtulacakmış.

Bu işte Bugün İstanbul'u yönetenlerin büyük emeği varmış

Bu satırların sahibi Fatih Altaylı.

Belli ki, kendisine eksik bilgiler verilmiş. Çünkü bize göre bu yazı Fatih Bey'in tarzı değil.

Gazeteciliği konusunda, tabi ki bize bir şey söylemek düşmez. Ancak, iş stadın tamamlanmayan yollarına gelince, bu işin uzmanı da, tartışmasız "Karakutu"dur.

Bir kere, stadın yollarının tamamlanmasının TMOK, Milli Olimpiyat Komitesi ile bir ilgisi yoktur. Stadın yollarının bitirilmesi konusunda bundan 1-1.5 yıl önce alınmış kararlar, atılmış imzalar vardır.

Yine 7-8 ay öncesi, bu yolların B.Ş.Belediyesi'nce borçlarına mahsuben, yapılmasına dair alınmış kararlar, atılmış imzalar vardır. Bu imzaları bir kontrol ediniz. Tüm bu işlerin bu muhataplarca yapılacağı, en az 7-8 ay önceden bilinmesine rağmen, Altaylı hâlâ neden yapılmadığını sormalıydı.

"Ne imzalanmaz protokolmüş bu? 1 yıldır konuşulan bu yollar niçin hâlâ tamamlanmadı? Ana kararları daha önce alınan bu kadar ivedi bir konunun detayları, bir ulakla elden imzalatılamaz mı?" diye sormalıydı.

Bir adım ileri giderek, bugün B.Ş. Belediyesi'ni yönetenlerin, stadın yapımından bugüne, tüm kararlarda imzaları olduğunu kamuoyuna ilan ediyorum. Ve son söz olarak, Sn. Altaylı'nın yazısı ile defoyu kabul etmeyenlerin başarıyı üstlenmek çabasında olduğunu görüyorum.

Tüm bunlarla beraber, bugün stadın yollarını yetiştirmeye çalışan, İstanbul Belediyesi yetkililerinin, zaten 4 yıldır bu stadın ve yolların yapımından sorumlu taraflardan olduklarını da bu vesile ile ifade ediyorum.

Sergen diye biri
BeşiktaşTrabzon maçını izlerken, değişik bir perspektiften baktım. Ve 61 dakika zihnim bununla meşgul oldu.

35.dakikada, İlhan'la golü bulan, Beşiktaş'ta mükemmel pas ile Sergen. 38'de Okan'la topu ustaca buluşturan fakat golün bulunamadığı pozisyonda yine Sergen. 41.dakikada, serbest vuruşla Emre'yi golle buluşturan Sergen. 45.dakikada topu getirip, Okan'la buluşturduğu nefis pasla yine Sergen. 48.dakikada 3. golün mükemmel ve akıl dolu pasını 18'in içine al at diye yuvarlayan Sergen ve İlhan Mansız'ı kaleci ile karşı karşıya bırakarak golle buluşturan Sergen. Sergen, Sergen, Sergen...

Attırdığı 3 golle ve Lucescu'nun 'Daha farklı biterdi' dediği, kullanılamayan pasları ile maçı açık ara ile bitiren Sergen mükemmeldi. Herkesin, futbol yaşantısının son demlerinde dediği Sergen; bu maçta bana diğer futbolcuları inceleme fırsatı vermedi. Oynadığı muhteşem futbol, verdiği akıl dolu gol pasları ve verdiği halde atılamayan mükemmel paslarla, İnönü'de Sergen diye biri vardı.

KISA
Voleybol Bayan Millilerimiz'in Avrupa ikinciliği;

Futbol dışındaki branşları kapatanlara, ileride kapatmayı düşünenlere, branşlar kapanırken müdahale etmeyenlere..!

Mesaj olmalıdır..!

KISA
Sporun belediyelere devri için taslak hazırlayanlar; İlköğretim çağındaki gençlerin spor eğitimini hangi kurumla< çözeceklerini düşündüler mi..!


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır