kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ALTAN TANRIKULU


Akıl farkı!

Bir Rus atasözü, "Çirkin kadın yoktur, az vokta vardır" der.. Başkanı Rus olan İngiliz takımı Manchester ve Arsenal'in gölgesinden kurtulabilmek için müthiş bir transfer atağı ile sezona başlamıştı. Hem kendi liglerinde hem de Şampiyonlar Ligi'ne parlak bir başlangıç yapmışlardı. Ama daha Beşiktaş ile oynamamışlardı.

Maçtan 40 dakika önce sahaya çıkan Lucescu ve Ranieri yarım saat kadar sohbet ettiler. Yedek kulübeleri yan yana olduğu için maçın hemen tamamını 2 metre mesafeyle yönettiler. Sanki açık poker oynuyor gibiydiler. İkisi de birbirini yenmek istiyor, ikisi de birbirinin hamlelerini görüyor ikisi de karşısındakini kandırmanın yollarını arıyordu. Kazanan Lucescu oldu..

Bir teknik adam düşünün üzerindeki bütün baskıya karşın hiç kimse ile polemiğe girmemeye özen gösteriyor. Kulübede oturttuğu bütün futbolcular yıldız.. Sahadakilerin tamamı sorunlu yıldız. Ve bu teknik adam Türkiye'nin zor şartlarında, aşağıya doğru giden bir takımı devralıyor o takımı Avrupa'nın devleri ele baş eder hale getiriyor.



Teknik direktörlük bir sanattır. Kaleciler gibi güçlü reflesklerin olacak. Maçın her anını yaşayacaksın. Santforlar gibi rakibin ne zaman vuracağını çok iyi bileceksin. Oyuncu değişikliklerin, takımı geri çekmen, hücum oynatman hep dengeli olacak. Ve en önemlisi çelik gibi sağlam sinirlerin olacak ki hem takıma hem oyuna hakim olasın.. İşte Lucescu böyle biri..

Sergen başka bir takımda yedek kalır.. Örneğin Lorant olsa koşmadığı için kadroya almaz. İlhan o karttan sonra 5 hafta forma giyemez. Cordoba, İstanbul maçından sonra yedek kulübesinden kıpırdayamaz. Ama patron Lucescu olunca, herşey "Önce Beşiktaş" mantığıyla yapılıyor ve Beşiktaş kazanıyor. Bir başka teknik adam düşünün herşeyi dört dörtlük olan müthiş bir takımınız var. Başkanınız 250 milyon dolar harcıyor ve rakibiniz ilk hafta sahasında kaybetmiş. Ama ellerinizle maçı karşı tarafa teslim ediyorsunuz.

Babayaro'nun çıkışı zorunluluktan, peki yaa Crespo ve Mutu'nun çıkartılmasının anlamı ne? 2-0 yenik bir takım sahasında iki forvetini birden çıkarıp nasıl kazanabilir ki? Onu bırakın her şeyin olabileceği bir maçta İlhan atıldı, nasıl olur da 3 oyuncu değişikliğini ilk yarıda yaparsınız?

Sergen 2 müthiş gol attı..Tebrikler.. Eğer birilerine kızıyor da böyle oynuyorsa, ne mutlu onu kızdıranlara.

Son söz Abramovich'e. Chelsea'nin Rus patronu "Ben nerede hata yaptım?" diye fazla düşünmesin..

Bir futbol sözü "Küçük takım yoktur. Yetersiz teknik direktör vardır" der. Dünkü maçtan sonra Lucescu'ya baksın teknik direktör görsün. Chelsea için de o teknik direktörle fazla para harcamasın..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır