kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ

Lucescu'yu ilk kez alkışladım

Beşiktaş'ın dünyanın en pahalı takımlarından biri olan Chelsea karşısındaki başarısını neye bağlıyorsunuz?

İşte 250 milyon dolar saymakla, takım olmanın farkı bu. Sergen gibi bir usta ve kenetlenmiş, tek yürek olmuş aslanlar gibi mücadele eden 14 adam. Beşiktaş'ın Avrupa'nın en iyi kadrolarından birine sahip olduğu inancımızı hiç yitirmemiştik. Mağrur Chelsea önünde muhteşem bir futbol sergilediler, muhteşem bir mücadele sergilediler ve kazandılar.

Bir Chelsea düşünün ki hepsi yedekleri dahil yıldızlarla dolu ve ikinci 45 dakikayı 10 kişilik Beşiktaş önünde neredeyse tek kale oynuyorlar ve pozisyonları yok. İşte mücadele bu. Türk futbol tarihinin en unutulmaz maçlarından birini seyrettik. Beşiktaş dün geceki futboluyla Şampiyonlar Ligi'ne adaylığını koydu.

* Beşiktaşlı oyuncuların gördüğü gereksiz kartlar için ne diyorsunuz?

Bizi üzen tek şey, gördüğümüz anlamsız kartlar. Bu kadar bile bile lades olur mu İlhan? Bu kadar bile bile lades olur mu Sergen? Şampiyonlar Ligi'nde üç sarı kart bir maç oynamamak demek. Oysa Beşiktaş'ın önünde finale kadar birbirinden kritik maçlar var. Lüzumsuz sarı kartlarla bu maçları oynamamak olur mu?

* Sizce maçın kırılma noktası neydi?

Beşiktaş maça çok iyi başladı ve oyundan hemen dengeyi kurdu. Gollere kadar oyun tamamen ortada geçti. 20. dakikadan sonra Sergen'in sihirbaz zekası ve usta ayakları ortaya çıkınca Chelsea şoke oldu. Devreye bu şok içinde bitirdiler. İkinci yarıya Duff ve Hasselbaink değişikliği ile sanki maça sıfırdan başlıyormuş havasında çıktılar.

Daha 50. dakikada İlhan takımını 10 kişi bırakınca Beşiktaş sadece Sergen'i ileride bırakıp tüm hatlarıyla geriye çekilince oyunu duvar futboluna çevirdiler. Beşiktaş'ın muhteşem savunması işte burada ortaya çıktı. Tek kale oynamaya rağmen savunma barajını aşamayınca, havadan-yerden bütün akınları Beşiktaş savunmasına takılınca paniklediler, şaşırdılar, aptala döndüler ve hiçbir şey yapamaz hale geldiler. Bütün oyun Beşiktaş onsekizi etrafında oynandığı halde görüntü şuydu Chelsea üç saat daha oynasa bu savunmayı aşamayacak. Nitekim öyle oldu. 250 milyon dolarlık ayaklar bu panik içinde Beşiktaş defansının arasında boğuldular, kayboldular.

* Yani Lucescu'nun savunma futbolu yine işe yaradı.

Lucescu'nun efsane savunmasının ne olduğunu ikinci yarıda fevkalade gördük. İlk defa Beşiktaş'ın oynadığı bu savunma futbolunu ellerim patlayıncaya kadar alkışladım. İleride hiç kimse olmadığı için topu ileriye çıkaramıyorlar, santrada bile tutamıyorlar. Ama öyle akıllarüstü bir mücadele ile kalelerine yönelen her topu öylesine kesiyorlardı ki, tarifi mümkün değil. Yani bugüne kadar pek çok maç için "Çanakkale geçilmez" dendiğini duymuştum. İlk defa burada Çanakkale'nin nasıl geçilmeyeceğini İngilizler'e bir kere daha gösterdik.

Önce G.Birliği, arkadan Beşiktaş'ın bu İngiliz zaferleri Milli Takım'ın da yolunu hem de nasıl açtı. 11 Ekim'deki maça biz nasıl bir moralle çıkacağız, İngilizler neler düşünecekler, bir aklınıza getirin. Beşiktaş dünkü zaferiyle Milli Takım'ın da yolunu açtı. Onlara Türkiye adına da bir teşekkür borçluyuz. Bravo Kartallar. Binlerce bravo. Sizinle gurur duyuyoruz. Ve de teşekkür ediyoruz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır