kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SAİT GÜRSOY


Ek kontenjan heyecanı

* Ek kontenjanda en fazla kaç tercih yapabilirim? (Demir ÜNAL / Adana)

2 veya 4 yıllık programlardan en çok 8 tercih yapabilme hakkınız var.

* İstanbul'daki ÖSYM büroları nerelerdedir? (Füsun KALEMLİ / İstanbul)

Horhor Cad. Lütfü Efendi Sok. No20 / FATİH

Haydarpaşa Lisesi Altunizade / ÜSKÜDAR

İstanbul Üni. Veteriner Fakültesi / AVCILAR

* Ek kontenjanlarda tercih yaparken daha önceki tercihlerimden de yapabilir miyim?(Fatma EMİR / Zonguldak)

Daha önceki tercihlerinize zaten puanınız yetmediği için yerleştirilemediniz. Dolayısıyla ek kontenjanlarda yapacağınız tercihler önceki tercihleriniz olamaz. Çünkü o bölümlerin puanı sizin puanınızdan yüksek olacak. Siz de tercih listenizi puanınızın yettiği yeni bölümlerden oluşturacaksınız.

* Ağustosta tercih listemi ÖSYM'ye teslim etmedim. Yine de ek kontenjanlara başvurabilir miyim? (Serap İNAN / İzmir)

Tercih listenizi ÖSYM'ye teslim edip etmemeniz önemli değil. Geçerli ve hesaplanabilir puanınız varsa ek kontenjanlara başvurup tercih yapabilirsiniz.

* Açık Öğretim Fakültesi'ne yerleştirildim. Ek kontenjana başvurabilir miyim? (Devrim KARMİŞ / Bursa)

Evet. Yalnız aynı dönemde birden fazla programa kayıt yaptıramayacağınız için, ek kontenjanlı bir programa yerleştirilirseniz her iki program arasında kayıt açısından tercih yapmak zorundasınız.

* Özel Yetenek Sınavı ile kazandığım bölüme kaydımı yaptırdım. Yine de ek kontenjana başvurabilir miyim? (Pelin GÖKSU / Isparta)

Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre kesin kayıt yaptırmış olanlarda 2003 ek kontenjana başvurabilirler. Ancak aynı dönemde birden fazla programa kayıt yaptıramayacağımız için ek kontenjanlı bir programa yerleştirilirseniz iki program arasında tercih yapmak zorundasınız.

* Tercih yaparken dikkat etmem gereken bir nokta var mı? (Betül AK / Samsun)

Hangi bölümü tercih ederseniz edin,her bölüm için kılavuzun arka sayfalarında "Özel koşullar ve Açıklamalar" bölümünü mutlaka okuyun. Çünkü bölümlerin özel koşullarını taşımıyorsanız yerleştirilseniz bile o bölüme kayıt yaptıramazsınız. Bu da önümüzdeki yıl ÖSS'ye girmek istediğinizde puan kaybınıza neden olur.

* Ek kontenjanlar kılavuzunda bazı bölümlerin karşısında puan yazmamaktadır. Bu bölümleri nasıl tercih edebilirim? (Sevilay YILDIZ / Bolu)

Tercih etmek istediğiniz programın karşısında eğer puan yazmıyorsa bu bölümün tercih listenizde istediğiniz yere yazabilirsiniz. Bu bölümleri tercih ederken bir kriter yoktur. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta ek puan alıp almadığınız bir bölüm olmasıdır. Eğer ek puan aldığınız bir yerse puan kaybınız olmayacaktır. Puanınız ne olursa olsun bu bölümü tercih ederken tamamen isteğiniz önemli.

* Ek kontenjanda yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? (Demet GÜNEŞ / Diyarbakır)

Ek kontenjanla yerleştirme işlemi 2003 Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 2003-ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve bu kılavuzda belirtilmiş olan esaslara göre yapılacaktır. Bu esaslara uyularak sizler, tercih ettiğiniz programların kontenjanları, koşulları ve en küçük puanları göz önünde tutularak, puanınızın el verdiği en yüksek tercihinize yerleştirileceksiniz.

* Ek kontenjanla yerleştirilirsem aynı harç ücretini mi ödeyeceğim? (Binnur GENÇ / Erzurum)

Daha önce yerleştirilen öğrencilerle aynı hakka sahip olduğunuz için kazandığınız bölümün belirlenen harç ücreti neyse onu ödeyeceksiniz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır