kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Potoda deprem

Geçen yıl maç başına 300 milyon alan basketbol hakemleri, paraları ödenmediği, yeni ücretleri belirlenmediği, sigortaları yapılmadığı için maçlara çıkmayacak

Geçen yılı arar oldular
Basketbolda şok gelişme. A klasman hakemleri, Türkiye Kupası ve lig maçlarına çıkmama kararı aldı. A klasman hakemleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, hakemlikle ilgili koşulları iyileştirme çabalarına karşın, gelinen noktada, geçen sezon sağlanan koşullara bile ulaşılamadığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nin 3. haftası oynanırken, Türkiye Kupası'na da 2 gün kalmışken, hala paraların ödenmediğini, hakem ücretlerinin belirlenmediği, konaklama olanaklarının sağlanmadığı, sigortaların yapılmadığı ve bu konularla ilgili yapılan başvuruların da yanıtlanmadığı ifade edildi.

Görev kabul etmeyecekler
Açıklamada "Büyük özveriyle yaptığımız mesleğimizde, ülkenin geçirmiş olduğu ekonomik buhranı gözönüne alarak bugüne kadar görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeye çalışmamıza rağmen, bugün görmekteyiz ki, bu fedakarlığı sadece hakemler yapmakta ve bu konuda çözüme yönelik hiçbir adım atılmamaktadır. Hakem sorunlarının da bu oyunun bir parçası, hakemlerin de bu camianın bir üyesi olduğu gözönüne alınarak problemler çözülene kadar görev kabul etmeyeceğimizi üzülerek kamuoyuna bildiririz" denildi.

Aralarında karar almışlar
Lig Kurulu Üyesi Nedim Karakaş, imzasız açıklamanın doğruluğunu araştırdıklarını belirtirken "Benim duyduğum birkaç hakem kupa maçları için yola çıktılar" dedi. MHK Üyesi Necip Kapanlı ise boykot kararını doğrulayarak "Hakemler aralarında böyle bir karar almışlar. Basketbolu Geliştirme Vakfı'nın üzerine çok gidilince bu kanaldan ödenen paralar kesildi. Şimdi hakemler İl Spor Müdürlüğü'nün verdiği 13 milyona kaldı" yorumunu yaptı. Basketbol hakemleri geçen yıl maç başına 300 milyon lira alıyorlardı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır