kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Dıd you see Sergen

Şöhretler topluluğu rakibi önünde şov yapan Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın 5 dakikadaki 2 golüyle 3 puanı kaparken ilk kez bir İngiliz ekibini yendi

Stamford Bridge'e girerken, hezimetle biten Leeds maçından kalma bir tedirginlik vardı. Buna İngilizler'in milli maç için yaptıkları suni gerginlik de eklenince Leeds'teki gibi çirkin bir ev sahipliği bekliyorduk. Tükürük yerine tüfek, küfür yerine de güleryüzle karşılandık. Beşiktaşlı'sı, Galatasaraylı'sı, Fenerbahçeli'si kol kola girip maça gelmiş, taraftarımıza da stadın en güzel yeri verilmişti. Leeds'te cehennemi yaşayan Türkler, Londra'da adeta cenneti yaşamaya gelmişti. Maçtan önce futbolcular sahada ısınırken; sahanın ortasında yarım saat sohbet eden Lucescu ve Ranieri bu güzel tabloya ayrı bir anlam katıyorlardı.

Maç başladığında dostluk yerini rekabete bıraktığında daha iyi görülecekti ki Beşiktaşlı bu gece bayramı yaşamaya gelmişti.

Yardımlaşmadan örnekler
Siyah-beyazlı oyuncular Lucescu'nun verdiği direktifler doğrultusunda sahaya kazanmak için çıktıklarını ortaya koydukları futbol anlaşışıyla gösterdiler. İlk yarıda yardımlaşmanın en iyi örnekleri vardı.

Sergen Yalçın, 24. dakikada İbrahim'in ortasında ön direğe koşarak şutladı ve kutlamaların ilk meşalesini yaktı. Arkasından Chelsea gol için yüklense bile Beşiktaş'ı aşacak hiç bir pozisyon bulamadı. Chelsea seyircisinin suskunluğa büründüğü dakikalarda Stamford'da 2 bin Türk'ün tezahüratları yankılanıyordu. Günün yıldızı Sergen, ayağına aldığı her topa ayrı bir soğukkanlılık, ayrı bir estetik, ayrı bir anlam katarken; ikinci golünü Chelsea filelerine bıraktı. Tribünlerdeki Chelsea taraftarı gibi teknik direktör Ranieri de adeta buz çökmüş vaziyette dev ekranda golün tekrarını izlemekle yetiniyordu. Hiç kuşkusuz Ranieri, 45 dakikada 250 milyon dolarlık takımının 25 milyon dolarlık Beşiktaş'tan 2 gol yiyeceğini hesaplamamıştı. Bu şok İtalyan teknik adamı ikinci yarıda 3 oyuncu birden değiştirmeye sürükledi. 63. dakikada sakatlanan Gallas oyuna yeniden dönmese, Chelsea son yarım saatlik süreyi 10 kişiyle tamamlamak durumunda kalacaktı.

10 kişiyle yazılan destan
İlk yarıda her şey mükemmel ve muhteşem geçmiş, sahada futbol adına herşeyi yapan siyah-beyazlılar soyunma odasına büyük bir özgüvenle gitmişti. İlhan'ın ofsaytlardan sonra topa vurması ve kırmızı kart görmesi bu gereksiz hareketlerin en çarpıcı örneğiydi. İlhan, dışarı çıkarken tribünler "yeter artık" diyordu.

İlk yarıda 11'e 11 destan yazan Beşiktaş, ikinci yarıda 10 kişiyle dünyanın en pahalı takımlarından Chelsea'ye geçit vermeyerek ikinci bir destan yazdı. Cordoba'dan Sergen'e kadar bütün oyuncular ortaya koydukları mücadeleyle tarihe geçtiler.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır