kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Kredi için görüşüm alınmadı

Hükümet ve asker, Irak'a asker gönderme konusunda aynı noktada buluşurken, ABD ile yapılan 8.5 milyar dolarlık anlaşmanın Kuzey Irak şartına bağlanması konusunda ayrı düştü.

Başbakan Erdoğan, gazetecileirin sorusu üzerine ABD ile bir pazarlığın söz konusu olmadığını ifade etti. Erdoğan bir soru üzerine Irak konusunda şunları söyledi

"Şu anda bu konuda biz Genelkurmayımıza gerekli yetkileri verdik, görüşmelerini devam ettiriyor. Uluslar arası teröre karşı bir mücadele yapıyoruz. Madem ki ABD'li dostlarımız KADEK'i terör örgütü olarak kabul etmiş, bu konuda yaptırım görürsek bu özellikle Türk halkını çok rahat ettirecektir."

Orgeneral Özkök ise Irak'a gönderilecek asker sayısı ile ilgili bir soruya "Irak'a bir tümen asker diye yazılıyor. 10 bin asker diye yazılıyor. O rakamlar abartılı. O kadar olacağını düşünmüyorum"dedi.

KREDİ ANLAŞMASI
Orgeneral Özkök, gidilecek bölgenin henüz belirlenmediğini belirtti. ABD ile yapılan 8.5 milyar dolarlık anlaşmanın sorulması üzerine de Orgeneral Özkök, "Hükümet imzalamış, hükümet karar almış. Benim görüşüm alınmadı. Metni görmeden bir şey diyemem. Fikir sahibi olmak isterim. Para konusu ile Irak'a asker göndermek apayrı konular" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman da soruları yanıtlarken, "Kuzey Irak ilgimiz içindedir. Çıkarlarımız açısından Irak'taki olaylardan uzak kalamayız. En uygun çözümün bulunmasında çıkarlarımız açısından yarar var. Ciddi biçimle ilgiliyiz" dedi. Orgeneral Yalman, Irak'a asker gönderme ile 8.5 milyar doların ilişkilendirilmesi konusunda ise şu tepkiyi verdi "8.5 milyar ile Irak'a gidilmesi konusunun ilişkilendirilmemesini temenni ederdim. Anlaşmayı ben bilmiyorum, Genelkurmay bilmiyor, gazetelerden okuduk. Bu rahatsızlık yarattı."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır