kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

DEHAP'ta iki yaman çelişki

DEHAP'lıların sahtecilik suçundan mahkum olmasından sonra başlayan 3 Kasım tartışmalarında bugüne kadar dillendirilmeyen iki çelişki ortaya çıktı.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkum ettiği Veysi Aydın'ın, DEHAP genel başkanlığından 4,5 yıl önce, Yargıtay Başsavcılığı'nın istemi üzerine istifa ettirildiği ortaya çıktı. Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi'nin kararında ise sahteciliğin 2002 yılı Ocak ayında yapıldığı tespiti bulundu. Yargıtay'ın verdiği gerekçeli kararda partinin teşkilatlanmaya ilişkin son bilgilerini 12 Ocak 2002'de gönderdiği, bu bildirimde partinin 63 ilde örgütlendiğine ilişkin sahte belgelerin yer aldığı kaydedildi. Yargıtay sanıkların durumlarını incelerken partinin eski genel başkanı Veysi Aydın'ı da sorumlu tuttu.

Dava dosyasındaki belgelere göre dönemin Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 5 Mart 1998'de DEHAP Genel Başkanlığı'na bir yazı yazdı. Bu yazıda, partinin kurucu genel başkanı Veysi Aydın'ın Terörle Mücadele Yasası'nın 8'nci maddesinden hüküm giydiği için partiden istifası istendi. Aydın 25 Mart 1998'de Parti Meclisi'ne bir dilekçe vererek istifa etti. DEHAP Parti Meclisi de Aydın'ın istifasını kabul ederek Mehmet Abbasoğlu'nu genel başkanlığa getirdi ve bu değişikliği aynı gün Yargıtay Başsavcılığı'na bildirdi. Yargıtay Başsavcılığı'nın bu değişikliğe rağmen Aydın'ı 3 Kasım seçimleri öncesinde partinin sicil kayıtlarında sahtecilik yapmak suçundan sorumlu tuttu.

HARCIRAH ALMIŞ
* İkinci çelişki ise Yargıtay Başsavcılığı'nın "hiç örgütlenmesi yok" dediği DEHAP'ın ilçe kongrelerini izleyen seçim kurulu başkanlarının YSK'dan kongrelerin izlendiği gerekçesiyle harcırah alması oldu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır