kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Deniz Baykal'a grup darbesi

CHP'nin Grup Başkanvekillerinin seçildiği toplantıda Baykal'ın adayları Mustafa Özyürek ve Oğuz Oyan desteğe rağmen kaybetti. Seçimi Önder Sav'ın adayları Ali Topuz ve Kemal Anadol kazandı.

CHP'de kılıçlar erken çekildi. Genel Başkan Deniz Baykal, kongreden önce ilk darbeyi grub başkanvekillerinin seçiminde aldı. Baykal'ın "Benim adayım" sözleriyle adaylıklarını deskeklediğini açıkladığı Mustafa Özyürek ve Oğuz Oyan seçimleri kaybetti. CHP grubunun yeni yasama yılındaki ilk toplantısı hesaplaşma ile başladı. Toplantının basına kapalı bölümünde grup başkanvekillikleri seçimi yapıldı. Mustafa Özyürek, Haluk Koç, Oya Araslı ve Oğuz Oyan aday olurken, oylamaya geçilmeden hemen önce Baykal konuşma yapacağını belirtti. Kürsüye çıkan Baykal, konuşmasında, eski grup başkanvekilleri Oyan, Özyürek ve Koç'tan övgüyle söz etti. Baykal, "Bu arkadaşlarımız çok zor zamanda zor görevler üstlendi. Partiyi Meclis'te en iyi şekilde temsil ettiler. Bugüne kadar grubu başarıyla sürükleyen bu arkadaşlarımızı eğer izniniz olursa yeniden aday göstermek istiyorum. Bu arkadaşlarımız benim adaylarımdır" dedi.

Baykal'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Ali Topuz 5 aday arasında 107 oyla ilk sırayı alarak seçilen ilk grup başkanvekili oldu. Topuz'un ardından Haluk Koç da 89 oyla grup başkanvekilliğini elde etti. Üçüncü tur olmaya geçildiği sırada Oya Araslı, Mustafa Özyürek ve Oğuz Oyan adaylıktan çekildi. Böylece Kemal Anadol tek başına kalarak grup başkanvekilliğine üçüncü isim olarak seçildi. Grup başkanvekilliklerine; Önder Sav'ın desteğini alan Ali Topuz ve Kemal Anadol'un seçilmesi parti içinde yavaş yavaş Baykal ile yollarını ayırdığı yorumunun yapılmasına neden oldu. hızla değiştirme li ve gençleştirmeli" şeklinde konuştular.

"ANLAŞMAYI AÇIKLAYIN"
Baykal grup konuşmasında ise erken seçim tartışmalarının gereksiz olduğunu söyledi.Baykal, ABD ile Abu Dabi'de Devlet Bakanı Ali Babacan'ın imzaladığı 8.5 milyar dolarlık anlaşmayla ilgili olarak anamuhalefet lideri olarak kendisine bu güne kadar bilgi verilmemesini de eleştirdi. "Benim haberim yok tamam ama kimin haberi var. Meclisin mi haberi var. Bu antlaşmanın methi hemen bir an önce açıklanmalı. Kendi aralarında bakanlar kurulunda karar vereceklermişsiniz. Siz bu konuda Türkiye'yi bağlayacak kararlar alıyorsunuz. Bunun konuşulacağı yer meclistir" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır