kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Önce AKP'ye övgü, sonra CHP'ye çiçek

Meclis'in açılışını yapan Cumhurbaşkanı Sezer yaptığı konuşmada, ekonomi iyi gittiği için hükümeti övdü, dokunulmazlığın kısa sürede kaldırılması konusunda ise uyardı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'nin 2'nci Yasama Yılı'nın açılışında yaptığı konuşmada, hükümete dokuz konuda uyarıda bulundu. Hükümet'e uyarılarında CHP'lilerin, ekonominin iyi gittiğine ilişkin sözlerinde de AKP'lilerin alkışlarını alan Sezer şu konulara değindi

ÖLÇÜLÜ KULLANMA
* Çoğunluk uyarısı Çoğuncu demokrasilerde yönetme hakkı, sayısal çoğunluğu seçimle elde eden siyasal iktidara ilişkindir. Ancak çoğunluğun sağladığı iktidar gücünün ölçülü kullanılması gerekir. İktidarın kendisine oy vermeyenlerin haklarını ve düşüncelerine saygı göstermesi demokrasinin erdemidir.

* Yetki paylaşır Erkler aylığını benimseyen parlamenter sistemlerde ulusa ilişkin egemenliği, sadece meclisler değil, anayasada verilen görevler ve yetkiler çerçevesinde diğer devlet organları da kullanır.

* Baş tehlike Türkiye'nin temel güvenlik kaygılarını köktendincilik, terörizm ve kitle imha silahlarının yayılması, bölgesel belirsizlikler ve istikrarsızlık olarak sıralamak olanaklıdır. Ancak Cumhuriyetin nitelikleri değişemez, değiştirilemez.

MEDYADA TEKELLEŞME
*YÖK için destek ve uyarı YÖK'ü yeniden yapılandırma çalışmaları sırasında konuya bilimsel yaklaşmalı, yeni sorunlara neden olacak bir yasal düzenleme yapılmalıdır..

* Medyada tekelleşme önlenmeli Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri özgür medyadır. Bu nedenle medyanın belli kişi ya da grupların elinde toplanmamasına önem verilmelidir. Cumhurbaşkanı Sezer konuşmasında ayrıca şunları söyledi İşşizliğe çözüm bulunmalı. Milletvekili dokunulmazlığı sınırlandırılmalı. 2023 yılına kadar AB tam üyeliğini gerçekleştirmeli.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır