kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Y.O.'ya destek arttı

Y.O.'nun HIV taşıyıcısı olduğunun ortaya çıkmasının ardından Şerif Remzi İlköğretim Okulu'nda iki haftadır yaşanan "AIDS'li çocuk krizi" büyük ölçüde çözüldü.

Riskli olduğu gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeme eylemi yapan veliler önceki gün Vali Yusuf Ziya Göksu ve İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'la yapılan toplantıdan sonra karar değiştirdi.

Velilerin sözcüsü Erhan Yıldız, yetkililerin çocuklarının korunması konusunda gerekli önlemlerin kalıcı olarak alınacağına dair "şeref sözü" verdiklerini belirterek, "Yarından (bugün) itibaren 23-25 öğrenci Y.O ile eğitime başlayacak. Basının da yayınlarına nokta koymasını rica ediyoruz" dedi. Eylemci velilerin olumlu kararını öğrendikten sonra büyük sevinç yaşayan Nazif ve Neşe O. çifti ise, "Kararı mutlulukla karşıladık. Türkiye'nin bilinçlenmesine yol açtık" dedi.

Basın ordusunun saniye saniye izlediği talihsiz Y.O. ise dün yine ders zili çaldıktan sonra geldiği okulunda yeni bir arkadaş bulmanın sevincini yaşadı. Doğa Dayıoğlu ve Tayga Vural'ın dışında dün Y.O'nun yanında sınıf arkadaşı Gülseren Beceren de yer aldı. Dört öğrenci öğretmenleri Belgin Hüsemoğlu ile ders yaparken, çocuklarını okula göndermeyen veliler bir araya gelip basına kapalı toplantı yaptı.

25 VELİ 'TAMAM' DEDİ
Dün yarım gün süren eğitim sonunda Y.O. gizlice akrabaları tarafından okuldan alınırken, veliler de basın açıklaması yaptı. Velilerin sözcüsü Erhan Yıldız, "Artık kararımızı verdik. Çocuklarımız Y.O ile okuyacak. Ancak bu karara katılan veli sayısı şimdilik 23-25 civarında. Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze güveniyoruz; şeref sözü verdiler" dedi.

Nesrin COŞKUN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır