kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Deniz kızı'nın yaşam savaşı

SABAH Deniz Kuvvetleri Yarışı'nda dalgaları aşarak şampiyon olan Müge Türe, şimdi de annesinin vereceği parçayla karaciğer yetmezliğini yenmeye hazırlanıyor
Sabah Deniz Kuvvetleri Kupası Yelken Yarışı'nın Çeşme-Bodrum etabında X-Mayıs isimli yatla birinci olan ekipten 23 yaşındaki Müge Türe, ölüm kalım savaşı veriyor. Yarışın son günü birinciliğe adım adım yaklaşırken teknede mide kanaması geçiren genç kız, şampiyonluk kupasını arkadaşlarıyla kaldıracağı yerde kendisini Özel Bodrum Hastanesi'nde buldu. Karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi güzel Müge, annesi Hulkiye Türe'den alınacak karaciğer parçasının nakliyle ikinci yaşamı bulmayı umuyor.

Hasta yatağında antrenörlüğünü yaptığı minik yelkencilerini ve masmavi suları, yelkenleri özlediğini belirten Müge Türe, "Yaşama yelken iplerine asılır gibi asılacağım, yenik düşmeyeceğim. Bana can aşılayacak annem için de bunu yapmalıyım" dedi.

EN BÜYÜK YARIŞIYDI
10 yıldan bu yana yelken sporu yapan, İstanbul üçüncülüğü, Türkiye beşinciliği derecelerinin sahibi Müge Türe, en büyük heyecanı üç günlük açık deniz maratonunda yaşamıştı. Burgazada Deniz Kulübü'nde minik yelkencilerin antrenörlüğünü yapan Galatasaray Üniversitesi Ekonomi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Müge Türe, SABAH'ın sponsorluğunda düzenlenen 33. Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı'na X Mayıs Yatı'nın 10 kişilik ekebiyle katılmıştı.

KARAYA YAKLAŞIRKEN...
29 Temmuz sabahı ikinci etap olan Çeşme-Bodrum aşamasında birincilik hedefine kilitlenen X Mayıs ekibi Bodrum'a bir an önce varmanın planlarını yaparken genç yelkenci Müge, aşırı mide bulantısından yakınmaya başlamıştı. Müge, bulantıya ağrı kesici ilaçlarla dayanmaya çalışırken Bodrum kıyıları ufukta görünmeye başlamıştı.

X Mayıs rakiplerini geride bırakıyor ve şampiyonluk hedefine ulaşıyordu. Ama yarış bittiğinde Müge'nin de dayanacak gücü kalmamıştı. Hemen bir ambulansla Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı genç kız. Bir gecelik yoğun bakımdan sonra ise durumu iç açıcı görünmediği için Ege Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

'Yelken ipine asılır gibi asılacağım...'
Yarışın ikinci etabın son gününe bulantıyla başlayan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 4'üncü gün gözlerini açtığı ana kadar hiçbir şeyi hatırlayamadığını belirten Müge Türe, şöyle konuştu

"Komaya girmişim.. EÜ Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği'nde yapılan tetkiklerde karaciğerimde yetmezlik saptandı. Nakil için henüz aceleye gerek olmadığı söylendi. Ancak yutak ve mide damarlarımda varis oluşmuş. Karaciğer yetmezliğinin tetiklediği bir durum. O yüzden artık acilen karaciğer nakli olmam gerekiyor. Anneminki uygun çıktı. Bir haftaya kadar tetkikler tamamlanacak ve annemden alınacak karaciğer parçası nakledilecek. Yaşama yelken ipine asılır gibi asılacağım. Annem benim için yaşamını riske atacak, onun için de yaşayacağım. Üstelik denizi, yelkeni, minik yelkencilerimi ve de okulu, arkadaşlarımı özledim."

Annesinin yalnız bırakmadığı Müge bugün Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne yatarak tedavi süreci başlayacak. Karaciğer nakli ise önümüzdeki hafta gerçekleşecek.

Nesrin COŞKUN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır