kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Sahtecilerin "profesör"ü ele geçirildi

Her türlü belgenin sahtesini yapabildiği için suç dünyasında profesör olarak anılan Tarık Çakıcı, tüm "ekipman"ları ve "sahteleri"yle birlikte yakalandı

İstanbul'daki kontrolleri sırasında çeşitli otomobillere ait çok sayıda sahte belge ele geçiren polis, yaptığı araştırma ile müthiş bir sahtecilik ağını ortaya çıkardı. Operasyonda "büro" sistemi ile çalışan sahtecilerin lideri profesör lakaplı Ahmet Tarık Çakıcı da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nin ortaya çıkardığı şebeke ile ilk teması, "alıcı" kılığına giren büro elemanları sağladı. Adamlarıyla bağlantı kuran alıcı kılığındaki polislere Aksaray'daki bürosunda randevu veren Ahmet Tarık Çakıcı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Çakıcı'nın bürosunda yaptığı araştırmada polis, onlarca sahte nüfus kağıdı ve ehliyet buldu.

DİPLOMA BİLE YAPMIŞ
Yüz elli milyon lira karşılığında istenilen her türlü resmi ve özel evrağın sahtesini yaptığı belirlenen Çakıcı'nın işyerindeki bulunan kimlikleri incelemeye alan polis ilginç bir sonuca ulaştı. Sahte kimliklerin kapkaç, oto hırsızlığı ve gasp olaylarından aranan sabıkalılar için hazırlandığı ortaya çıktı. Bu kişilerin ceplerindeki çeşit çeşit kimlikler sayesinde rahatça gezebildikleri ve suç işlemeye devam ettikleri tespit edildi. İfadesinde sabıkalıları sahte kimlik düzenleyerek, koruması altına aldığı yönündeki suçlamaları reddeden Çakıcı kendini, "Ben büro sistemiyle çalışıyorum. Temsilcilerim buldukları alıcılarla kendileri ilgileniyor. Bana bilgi notu ve resim gönderiyorlar. Ben alıcının yüzünü görmeden kimliğini çıkarıyorum. Kimin suçlu veya suçsuz olduğunu bilemem" diye savundu.

TEMSİLCİLİKLER DE KURMUŞ
Altmış üç ayrı temsilcilik kurduğu ve işlerini bu sistemle yürüterek trilyonlar kazandığı anlaşılan Çakıcı'dan sahte silah taşıma ruhsatı ve lisans diploması alanlar arasında önemli isimler bulunduğu ancak Çakıcı'nın hiç isim vermediği de ifade edildi.

Öte yandan, sahte evrak yapımından trilyonluk vurgun yaptığı belirlenen Çakıcı'nın yakalanma ihtimali nedeniyle mal varlığı edinmediği belirlendi. Çapkınlığı ile tanınan sahtecinin, beraber olduğu yabancı kadınlara da sınırdışı edilmemeleri için sahte kimlik çıkardığı ve T.C. vatandaşı gibi gösterdiği anlaşıldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır