kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Borcunu ödemek yerine cinayet işletti

Bakırköy'de bir hafta önce cesedi bulunan Ahmet Türkan'ın 15 milyar lira alacağı olduğu bir kadın tarafından sevgilisine öldürtüldüğü ortaya çıktı

Bakırköy Osmaniye Mezarlığı'nda yaklaşık bir hafta önce cesedi bulunan evli ve üç çocuk babası Ahmet Türkan'ın 15 milyar lira alacağı olduğu bir kadın tarafından öldürtüldüğü anlaşıldı. Osmaniye Mezarlığı'nda mezar kazıcısı olarak çalışan Türkan, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Olayı araştırmaya başlayan polis, vücudunda 15 bıçak yarası olduğu tespit edilen Türkan'ın cep telefonu kayıtlarını inceleyerek, mezarcının son konuştuğu kişi Rahime T.'yi gözaltına aldı.

'EVLENMEMİZİN TEK ENGELİ, DEDİM'
Bir süre önce eşinden ayrılarak ailesiyle birlikte yaşamaya başlayan bir çocuk annesi Rahime T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Daha sonra ise Türkan'ı borç aldığı 15 milyar lirayı geri ödememek için 26 yaşındaki Süleyman T.'ye öldürttüğünü itiraf etti. Bunun üzerine polis, sevgiliyi gözaltına aldı.

Rahime T. ifadesinde şunları anlattı "Ahmet Türkan'la ailece görüşüyorduk. Maddi durumum iyi değildi. Bazen ondan borç alıyordum. Evini sattığı için nakit parası olduğunu biliyordum. Ancak zaman geçtikçe borcum arttı ve 15 milyar liraya çıktı. Borçlarımı ödemem için baskı yapmaya başladı. Bu sırada Bakırköy'de bir pastanede otururken inşaatlarda çalışan Süleyman T. ile tanıştım. Birlikte olmaya başladığım Süleyman'a durumu anlattım. Ahmet'i öldürmesini istedim. Önce yanaşmadı. Evlenmemizin önündeki tek engelin o olduğunu söyleyince ikna oldu."

TUZAĞA DÜŞÜRDÜ
Türkan'ı mezarlığa parasını vermek için kendisini çağırdığını da belirten Rahime T., "Sonra da Süleyman'ı arayarak randevu saatini ve yerini bildirdim. O da gidip işi bitirdi" dedi. Polisteki ifadesinde cinayeti itiraf eden Süleyman T.'de "Bana Ahmet Türkan'ın kendisini rahatsız ettiğini ve onu mutlaka ortadan kaldırmamız gerektiğini söyledi. Ben de olay günü onların randevulaştıkları yere giderek beklemeye başladım. Bir süre sonra Ahmet Türkan geldi. Hiç konuşmadan bıçakla vurmaya başladım. Daha sonra bıçağı mezarlık içinde rastgele attım ve kaçtım" şeklinde konuştu.

Emniyet yetkilileri cinayette kullanılan kanlı bıçağın da mezarlık içinde bulunarak incelemeye alındığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır