kapat
02.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Utancın dibinde iki 'çocuk kadın'

Batman'ın Beşiri ilçesinden kent merkezine göç eden "Dönek" ailesi büyük bir dram yaşıyor. İnsanca yaşayabilmek umuduyla kente gelen ailenin biri 12, diğeri 13 yaşındaki iki kızları kısa bir süre sonra tecavüze uğradı.

Alkole de alıştırılan iki kardeş erkeklere pazarlandı. Çocuklar artık dayanamadıklarını belirterek, "Kurtarın bizi" diye feryat ediyor.

ÖNCE TECAVÜZ SONRA TEHDİT
Aile yaklaşık üç yıl önce yaşadıkları ekonomik nedenlerle Batman kent merkezine göç etti. Baba iş bulup ailesini insanca yaşatacaktı. O zaman biri 9 diğeri, 10 yaşında olan kızları S.D. ile F.D. de okuyacak, iş güç sahibi olacaktı. Ama olmadı.

19 Mayıs Mahallesi'nde oturan aile, gıda malzemesi dağıtıldığını öğrendi. Ancak anne baba utandıklarından 9 ve 10 yaşlarındaki kızlarını gönderdi. Ne olduysa o zaman oldu. Yardım dağıtan görevlilerden biri kızları kandırıp tecavüz etti. Sonra da kirlettiği kızları korkutup sindirdi. Önce alkole alıştırdı, ardından Batman, Siirt, Malatya ve Diyarbakır'da erkeklere pazarladı.

"Bugüne kadar kaç kişiyle ilişkiye girdiğimizi bilmiyoruz" diyen S.D. bugün 12, ablası F.D. 13 yaşında. S.D. 11 yaşındayken kürtaj olduğunu belirtirken, gözyaşlarını tutamıyor. Bugüne kadar korkutuldukları için başlarına gelenleri kimselere anlatamadıklarını söyleyen iki kız kardeş, "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bizim yüzümüzden ailemizi gittiğimiz her mahalleden kovuyorlar. Çaresiziz, ne olur bizi kurtarın" diye feryat ediyorlar.

Olayı duyan Batman Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma başlattı. Küçük yaştaki kız çocuklarına zorla fuhuş yaptırmak ve onlarla birlikte olmak suçundan çok sayıda kişinin de gözaltına alınması bekleniyor.

Barış ARSLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır