kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

MURAT DİDİN


Evet, hatırlarız

Altın Kızlar ülkemize büyük bir sevinç tattırdılar. Avrupa ikinciliğini göremeden aramızdan ayrılan antrenör Deniz Esinduy ile vefatından 1 hafta önce sohbet etmiştik. "Öyle bir nesil geliyor ki inanamazsın. Fizik ve güç olarak en iyisi kadar iyiyiz. Çok da tecrübe kazandık. Tek derdimiz onları motive edebilmek" diyordu. Deniz, onları hiç kimsenin beklemeyeceği şekilde motive etti.

Onun telefonları "Amerika'dan bir davet aldık. Çok yararlı bir turnuva. Bilet problemi var. Yardımcı olabilir misin" ya da "Kızlara doğal vitamin için GNC ile konuşup sponsorluk arzuluyoruz. Onlar arkadaşın, arar mısın" şeklindeydi. Bütün voleybol ve spor camiası gibi biz arkadaşlarını da bir kere kırmadı. Aynı Altın Kızlar'ın ona yaptığı gibi.

İdari, teknik ve takım arkadaşları ona ve ailesine en büyük anıyı ve gururu verdiler. Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası'na katılma hakkı Deniz'in takımı ve oyuncuları aracılığıyla Arzu'suna, Melis'ine, Emre'sine, Feride'sine ve Mert'ine bıraktığı en büyük manevi değer olacak. Uğrunda hayatını verdiği Türk voleybolunun yükselişinin, onun ve takımının akıttığı terlerin karşılığı olarak.

İtalya'dan maçları izleyemedik. Aklımız salonda, kulağımız telefondaydı. Ama inanıyorum ki onun ruhu salonda, desteği bütün kızların yüreğindeydi.

1993'te Almanya Münih'te Avrupa Basketbol Şampiyonluğu'nu kazandı. Türkiye'deki ilk milli basketbolcularımızdan ve Almanlar'a bu sporu öğreten Yakovas Bilek'le turnuva boyunca beraber olduk. Final maçı bitip madalyalar takılmıştı ki yanıma geldi, elinde bir zarf ile. Yaldız kaplamayla yazılmış bir davetiye. Alman yetkililer, şampiyon takımlarını 15 gün ABD'de ailece ağırlıyorlar. Daha final maçı öncesinde yapılan organizasyonun 1 numaralı misafiri de basketbollarının babası Yakovas'tı.

O gün söylediklerini hiç unutmuyorum, "Bre çocuk" diye başlayan cümlesinin devamını. "Almanlar'ı soğuk buluruz. Organizasyonlarını bir kenara bırak, adamlardaki vefayı görüyor musun? Biz birbirimizi öyle değer vererek hatırlayabilir miyiz?" Bugün sevgili Bilek'e evet demek istiyorum. Bakanımızın, genel müdürümüzün spor teşkilatımızın ve federasyonumuzun voleybol şehidi Deniz kardeşimizin hakettiği ilgiyi esirgemeyeceğine ben de inanıyorum.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır