kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Olimpiyat'taki esas rakibimiz rüzgar

İstiklal Marşı'nı öğrendim, elimden geldiği kadar söylüyorum. Ama yeni stada henüz alışamadım

Galatasaray tarihinde bir santrforların bir de kalecilerin özel yerleri vardır. Mondragon da özel bir isim Galatasaray için. Sarı-kırmızılıları ezeli rakibi Beşiktaş ile karşı karşıya getirecek kadar vazgeçilmez bir kaleci.

Bu sezon ligde Adana dışında her maçta gol yemesine rağmen takımın demirbaşlarından olmayı sürdüren Kolombiyalı kaleci ile kulübün resmi tercümanı Mustafa Turgun vasıtasıyla konuştuk.

Bir sorumuz kendi performansını beğenip beğenmediği üzerineydi. "Ben görüşlerimi hocamla paylaşırım. Bunun dışındaki özeleştirilerimi de kendi içimde yaparım" karşılığını verdi. Türk basınında çıkan yorumları ve haberleri okumadığını da ekleyip, "Benim için tek kriter, hocamın görüşüdür" dedi.

Boliç'ten çekiniyor
Rüştü'nün Barcelona'ya transferi için "Kendisi ve Türk futbolu için çok önemli bir hamle" yorumunu yapan Faryd Ali Mondragon'a dünyada ve Türkiye'de beğendiği kalecileri sorduk. Yanıtı Buffon ve Cordoba oldu.

Doğal olarak en çekindiği forvetleri de merak ettik. Yanıtı yine netti "Çok iyi oyuncular var. Ama şu andaki performansı ile İstanbulsporlu Boliç'ten çekinirim."

Ardından da sözü kendi aldı. Galatasaray seyircisinin ne kadar özel olduğunu söylerken, "Olimpiyat Stadı'nda F.Bahçe ya da Beşiktaş oynasa, G.Saraylılar'ın yarattığı atmosferi ve sıcaklığı oluşturamazlar. Onların desteğini içimizde hissediyoruz" ifadelerini kullanıyordu.

Eleştirmek kolay
Ancak statta ilgili bir sıkıntısı vardı, bunu da gizlemedi "Basın için ya da taraftar için eleştirmek kolaydır. Ama bu işin ne kadar zor olduğunu sadece oynayanlar bilir. Ayrıca oradaki hava şartları olağanüstü bir durum. Rüzgar en büyük rakibimiz. Çoğu zaman takım oyununu tamamen etkilediği bile oluyor."

Kim iyi oynuyor ki?
Maçlardaki agresif görüntüsünün tamamen o ana odaklanmasından kaynaklandığını belirten Kolombiyalı kaleci, "Kötü başladığınız söyleniyor. Neye göre kötü başladık? Bursa gibi zor bir deplasmandan puan çıkardık, beraberlik ihtimali yüksek bir derbi oynadık. Önemli olan ne kadar iyi veya kötü başladığımız değil, sezon sonunda bu şampiyonluğu kimin kazandığıdır. Hem zaten şu anda iyi oynayan bir takım yok" diye konuştu.

3 yıl daha oynarım
Türkiye'ye çok ısındığını, İstiklal Marşı'nı da ezberlediğini söyleyen Mondragon, "Yabancı bir oyuncu yaşadığı ülkenin dilini, insanlarının neye önem verdiğini bilmeli. Ayrıca örf ve adetlerine uymalı" sözlerini sarfedip teklif gelirse Türk vatandaşı olabileceğini de söyledi.

Mayıs ayında sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılması üzerine de "Sözleşmem 2+3 opsiyonlu. Yani 3 yıl daha buradayım" ifadesini kullandı.

Yaşar YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır