kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Sahteciliğin 'profesörü' yakalandı

Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, bir yıl önce tespit ettikleri "Profesör" lakaplı Ahmet Tarık Ç. ile 17 adamını uzun takip sonucu yakaladı.

Alıcı gibi davranan polis, beş kez randevulaştığı Ç.'yi hep son anda elinden kaçırdı. En son Ç.'nin bir adamını yakalayan polis, şebekenin şifre aracılığıyla anlaştığını belirledi. Şifreye göre, "Nasılsın" sorusuna "İyiyim" diye cevap verilirse "Polisteyim" anlamı çıkıyordu. Şifreyi belirleyen polis, bir şebeke üyesine telefonla arattıkları Ç.'ye "Kötüyüm" cevabını verdirdi. Aldanıp Aksaray'daki buluşma yerine gelen Ç. yakalandı. Bildirdiği adreslerden de 17 adamı alındı.

Asıl mesleği matbaacılık olan Ç.'nin iyi para getirdiği için sahte evrakçılığa başladığı ve diplomadan, silah ruhsatına, DGM mühürlerinden pasaportlara kadar istenilen her tür evrağı 150 milyon karşılığında çıkardığı ortaya çıktı. Ayrıca Ç.'nin merkez bürosu Şişli'de olmak üzere 63 temsilciliğinin olduğu müşterilerini bu temsilcilikler aracılığıyla bulduğu bildirildi. Şişli'deki merkez bürosunda polis 14 bin 205 adet sahte evrak ele geçirdi. Zanlılar Şişli Adliyesi'ne sevk edilirken şebekenin firarda olan 45 elemanı aranıyor.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır