kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Cinayette sürpriz zanlı

Adana vahşetinin faili olarak, öldürülen Cennet Kayan'ın kocasından şüphelenilirken, cinayeti Hasan Ak'ın eşininin sevgilisine işlettiği iddia edildi

Adana'da ikisi çocuk 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan vahşetin ardından şok bir gelişme yaşandı. Öldürülen Hasan Ak'ın, "Kocamı bulun" diye savcılığa başvuran, cesetlerin bulunmasının ardından gözyaşı döken eşi Perihan Ak, biri sevgilisi olduğu öne sürülen 3 kişiyle birlikte 'azmettiricilik' iddiasıyla gözaltına alındı.

Sarıçam piknik alanında 24 Eylül 2003 günü Cennet Kayan (22), Hasan Ak (29) ve Serpil Sertbaş (25) elleri arkadan iple bağlandıktan sonra av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. İki yaşındaki Çağrı Yalçın'ın cansız bedeni ise annesi Serpil Sertbaş'a sarılı halde bulundu. Olay yerinde bulunan bir çocuk terliğinden yola çıkılarak ertesi gün bölgede yapılan aramada, 100 metre uzaklıkta öldürülenlerden Cennet Kayan'ın üç yaşındaki kızı Buse'nin parçalanmış cesedinin bulunması ise olayı daha da dehşet verici hale getirdi. İki küçük çocuğun da açlıktan öldüğü belirtilirken; vahşi olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİ KOCAYDI
Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan beş kişinin öldürüldüğü olayı çözebilmek için özel bir ekip oluşturan jandarma, gece gündüz çalışmalarını sürdürdü. Olayın ardından ölen kişilerin yakınlarından oluşan 15 kişi gözaltına alındı. Bunların arasından öldürülenlerden Cennet Kayan'ın eşi Muharrem Kayan, bir numaralı şüpheliydi.

Çünkü öldürülen kişilerden ikisi de evli ve birer çocuk sahibi olan Hasan ile Cennet arasında yasak ilişki olduğu öne sürülüyordu. Bunu öğrenen Muharrem Kayan'ın cinayetleri işlediği yönünde şüpheler ağırlık kazanıyordu. Oysa bakkallık yapan genç adam, ifadesinde "Eğer cinayetleri ben işlemiş olsaydım, kendi kızımı ölüme terk edecek kadar canileşmiş olamazdım" diyordu.

Her türlü ihtimali değerlendiren jandarma ekipleri, bu arada Serpil Sertbaş'ın vatani görevini yapan, ancak olay tarihine yakın zamanda izne geldiği belirlenen imam nikahlı kocası Abdullah Yalçın'ı da gözaltına alındı. Ancak sorgulamadan yine bir sonuç alınamadı.

TELEFONLAR DİNLENDİ
Olaydan sonra gözaltına alınanlar arasında öldürülen Hasan Ak'ın eşi Perihan Ak da vardı. Adana Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup, "Kocam bir haftadır kayıp, bulunmasını istiyorum" demişti. Genç kadın cesetlerin ortaya çıkmasından bir gün önce savcılığa verdiği dilekçede "Kocamın bir başka kadınla ilişkisi vardı. Bu kadının yakınları tarafından kaçırılarak öldürülmüş olabilir. Muharrem Kayan, Cennet Kayan ve Hüseyin Tokgöz, kayıp eşimin yerini biliyor" demişti.

Öldürülme haberini alınca gözyaşlarına boğulan Perihan Ak, iki gün gözaltında tutuldu. Genç kadın daha sonra serbest bırakılırken, jandarma ekipleri, Ak'ın da aralarında bulunduğu öldürülen kişilerin tüm yakınlarının telefon görüşmelerini takibe aldı.

İTİRAF ETTİ
Sürdürülen çok yönlü çalışmalar sürerken şüphelerin ibresi Perihan Ak'da yoğunlaşmaya başladı. Bunun üzerine genç kadın, jandarma tarafından dört gün önce bir kez daha gözaltına aldı.

Kocası kaybolduktan sonra yerel gazetelere de fotoğrafıyla başvurup yardım isteyen Perihan Ak'ın, sorgulamasında cinayetleri sevgilisi ve iki arkadaşına işlettirdiğini itiraf ettiği belirtildi. Bu ifade üzerine harekete geçen jandarma, ismi açıklanmayan ve birinin Ak'la ilişkisi olduğu öne sürülen Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde oturan üç kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili 15 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Temel EREN - Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır