kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Tasarımlarımızı siz üretin, biz dağıtalım'

İtalya'nın Campania Bölgesi Odalar Birliği Başkanı Capone, Türk tekstilcilerine "Çok kaliteli üretiyorsunuz. Dizaynlarımızı siz üretin, dağıtımı biz yapalım" çağrısında bulundu

İtalya'nın tekstil üretimiyle ünlü bölgesi Campania'nın Odalar Birliği Başkanı Constantino Capone, Türk tekstilcilerine "Dizaynlarımızı siz üretin" çağrısında bulundu. İtalyan şirketlerinin üretim kapasitelerinin çok fazla olmadığına değinen Capone, şunları söyledi

"İtalyanlar ucuza üretim yapamıyorlar. Ama tekstildeki dizaynlarımız çok güzel. Türkler ise çok kaliteli ve hızlı üretim yapmaya başladı. Bu bir avantaj. Ancak bizim üretimden sonraki dağıtım ağımız çok yüksek. Türkler bizim dizaynlarımızı üretsin, biz uluslararası dağıtımını yapalım. Tabii bu birlikteliği dış pazarlara açılmak koşulu ile istiyoruz. Çünkü globalizasyon bunu gerektiriyor."

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Vittorio Surdo'nun eşi Roya Surdo tarafından destek verilerek düzenlenen "Moda Meme Kanserine Hedefleniyor" konulu davete sponsor olduklarını hatırlatan Capone, temmuz ayında İstanbul'da ticaret ve sanayi odalarıyla toplantı yaptıklarını, karışılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ve önemli tespitlere ulaştıklarını dile getirdi. "Bu toplantılarla her iki ülke de birbirinin potansiyelini anlamış oldu.

KİŞİSEL İLİŞKİ ÖNEMLİ
İtalya'da 20 bölge var ve biz Campania bölgesi olarak tanınmak istiyoruz. Böyle bir organizasyona da bu nedenlerle sponsor olduk diyebilirim. Çünkü bu bir kartvizit niteliği taşıyor" diyen Capone şöyle devam etti "Biz kendimizi tanıtırken, özellikle iki ülke arasındaki kişisel ve ticari ilişkilere dikkat ediyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olduğu şeyleri öğrenirsek Türkiye'de ticari anlamda kalıcı olabiliriz."

İrem OKUMUŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır