kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

IMF, işe kurdan başladı

IMF heyetinin başkentteki ilk işi, kurların seyrini, cari dengeyi, ihracat ve turizm gelirlerini masaya yatırmak oldu

6'ncı gözden geçirme çalışmalarına Ankara'da devam eden Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyetinin ilk gündem maddesi "döviz kurlarının seyri" ve "cari dengedeki gelişmeler" oldu. IMF uzmanlarının Hazine Müsteşarlığı'ndaki çalışmalarına Maliye Bakanlığı, DPT, Eximbank, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Turizm Bakanlığı bürokratları davet edildi.

Cari açığın sürdürülebilirliğini test etmek isteyen heyetin, öncelikle TL'nin değer kazanması sürecini ve döviz arzının nedenlerini masaya yatırması anlamlı bulundu. IMF, 6'ncı gözden geçirmenin ilk durağı olan İstanbul'da, TÜSİAD, MÜSİAD, YASED temsilcileri ve Bankalar Birliği yöneticileriyle temaslarında ekonominin genel gidişatı ile kur politikasına ilişkin görüşlerini aldı.

İş dünyası temsilcileriyle görüşmeleri sırasında kurların düşük seyrettiğini kabul eden Moghadam'ın, ekonomik programın kur tehdidinde olduğu yönündeki eleştirilere ise katılmadığı öğrenildi.

Olumlu sinyaller veren ekonomik göstergelere rağmen ihracat artış hızının ithalat artışının altında kalması, ihracatın ithalatı karşılama oranının düşmesi, yıl sonunda 20-22 milyar dolarlık dış ticaret açığı beklentisi ve ödemeler dengesi açığının 7-8 milyar dolara ulaşmasının öngörülmesi, IMF'yi kaygılandıran gelişmeler arasında yer alıyor.

Banu AKTAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır