kapat
30.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Umuyorum, DEHAP kararı Türkiye'deki istikrarı bozmaz

Gül'le görüşen Verheugen, DEHAP kararıyla ilgili endişesini belirtti. İlerleme Raporu için "Türkiye giderek işbirliği yapılacak bir ülke oluyor" dedi

New York'tan AB dönem başkanı İtalya'ya geçmeden önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e uğrayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün akşam AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verheugen'le görüştü. DEHAP'la ilgili gelişmenin ele alındığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Verheugen, "Sayın Gül'ün rahatsızlığını not aldık. Umarız bu son gelişme Türkiye'de devam eden siyasi istikrarı bozmaz" dedi.

"AB'nin 2002 Kopenhag zirvesi sonrasında başlayan genişleme sürecinde Türkiye son çalışmalarıyla iyi bir konuma yerleşti. Sürecin tamamlanması isteniyorsa, Türkiye en kısa sürede Kıbrıs sorununu çözme yolunda adım atmalı" diyen Verheugen, AB üyeliğinde karşılaşılan en büyük sorunun Kıbrıs meselesi olduğunu vurguladı. Meclisten çıkan kanunların ilk etap olduğunu, asıl önemli ve zor etabın kanuların uygulanması olduğunu belirtti. 5 Kasım'da açıklanacak İlerleme Raporu'nu da Gül'le görüşen Verheugen "Şu anda Türkiye'de siyasi reformların başlı başına hedef olduğunu biliyoruz. Bu da mevcut durumu istikrarlı kılıyor. Türkiye, çok başarılı bir biçimde işbirliği yapılacak ortak haline geliyor" dedi.

Bakan Gül ise şöyle konuştu AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin safhalarını gözden geçirdik. Reformların geçmesi çok önemli. Fakat uygulanması daha önemli. Son derece kritik bir dönemdeyiz. Türkiye, genişleme sürecine hazırdır... İkili, basın toplantısından sonra çağdaş resim- heykel sergisinin açılışını yaptı.

Gül: Irak'a 10 bin asker gönderebiliriz
Amerika'nın en saygın gazetelerinden Wall Street Journal'a konuşan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Irak'a 10 bin asker gönderebileceğini söyledi. "Dostlarımız Türkler" başlıklı haberde Gül'ün, hükümetin öneriyi bu haftaki toplantısında TBMM'ye sunacağını söylediği ifadesine yer verildi. Gül'ün, BM toplantısı için gittiği New York'ta gazeteyi ziyaretinde yaptığı açıklamalara dayandırılan haberde, Türk birliklerinin koalisyon güçlerine en fazla direnişin olduğu Sünni üçgenine gönderileceği yazıldı. Washington Post gazetesi ise ABD'nin Irak konusunda ümidini Türkiye ve Almanya'ya bağladığını, 10 bin asker gönderilmesi durumunda sorunun büyük ölçüde çözüleceğini belirtti. Haberde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ise kamuoyu baskısı nedeniyle siyasi risk almak istemediği öne sürüldü.

Fikret AYDEMİR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır