kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

HINCAL ULUÇ


DoÄŸru yolda

G.Saray, maçı erken mi kopardı? Adanaspor diye bir takım kalmamış. Ben bu kadar kötü bir Adanaspor'u seyrettiğimi hatırlamıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü çok kritik bir maç oynayacak G.Saray için sanki elle seçilmiş bir antrenman takımı gibilerdi. Fazla tekme atmaları dışında sıkıntıdaki G.Saray'a moral vermek için ideal bir 11 gibi göründüler. G.Saray gol rekoru da kırabilirdi.

İki sebepten yapamadı bunu.

1-Artık beceriksizlik bile denmeyecek pozisyonları değerlendiremediler.

2-Hızlı oynamamaya yemin etmiş gibiydiler. Rakibi 5'e 2 yakalayacakları pozisyonlarda bile yan pas-geri pas; orta sahayı hızlı geçmek haram. 8.pası yapıyorlar hala santra yuvarlağının gerisindeler. En az 5 kontratak golü atarlardı. Ama kontratak yapmayı ayıp görüyorlar herhalde.

Golleri önleyen bir de tali faktörler var. G.Saray'ın duran top organizasyonu yok. 20 tane korner atıyorlar, 1 tane pozisyon yok. 20 tane frikik atıyorlar, 1 tane pozisyon yok. Diyeceksiniz ki penaltıda bile güvenilir değil bu takım. Bunun da önleminin alınması lazım. Duran topları bu kadar hovardaca harcarsan, pozisyon vermeyen rakipler önünde çok sıkıntı çekersin.

Bir sonuncu faktör hakemler. Gene dakika 90. Gene çok net bir penaltı pozisyonu. Tartışılması bile yapılmaz. Ali Aydın gibi bir hakem çalamıyor. Bakın çalmıyor demiyorum. Geçen hafta da böyle demiştim. Çalamıyorlar. G.Saray lehine penaltı çalamıyorlar. Hafta arasında G.Saray yönetimi, federasyonu ziyaret etmişti. Hikaye. 2 hafta üst üste son dakikada iki net penaltının çalınmayışını bana kimse tesadüf diye açıklamasın. O sırada skor 0-0 olsa ne olacaktı? Ali Aydın bunu bir düşünmeli. Belki o zaman biraz yüzü kızarır.

Neden böyle diyorum? Meşhur F.Bahçe maçında Bülent'in alkışına kırmızı çıkarışını alkışladığımız Ali Aydın'ı dün mesela Necati'nin dövmediği kaldı. Sarı bile yok. Yani hakemlerin G.Saray'a karşı başka, öbür takımlara karşı başka olmaları bu ülkede standart haline geldi. Ali Aydın da böyle yapıyorsa gerisini artık düşünün.

* Fatih Terim, Orhan, Berkant ve Murat gibi pek şans vermediği gençleri Adana'da oynattı.

Fatih Terim radikal değişiklikler yapmalı demiştim. Terim, bu yolda olduğunu gösterdi. Maçtan sonra da "Elini taşın altına koymayan kim olursa olsun oynamayacak" diye kararlılığını gösterdi. Israrla oynatılıp da dökülenlerin yerine bu defa gençleri denemesi alkışa layık. Orhan ve Murat Erdoğan iyiydi. Berkant iyi olacak. Kafasını değiştirirse. Basit oynamayı kabullense, ille de süper hareketler yapma sevdasından vazgeçse G.Saray'ın süperi olur. Ama o hala bir şeyler kanıtlama peşinde. Fatih Terim, bu tutumunu sürdürürse bu takımda ölülerinin oynayacağına inanan birtakım büyük isimler belki akıllarını başlarına devşirirler.

* Bu maç ışığında Real Sociedad karşılaşması için neler diyebilirsiniz?

Şampiyonlar Ligi'ndeki rakip Adanaspor değil. Burada Sociedad'ı Fatih Terim'in tıpkı Juventus'u çözdüğü gibi çözmesi lazım. O maçın ardından önüne gelen "Juve kötüydü" dedi. G.Saray'ın Juve'yi oynatmadığını söylemeye kimsenin dili varmadı. O maçın kahramanı Fatih Terim'di. Burada da öyle olacak. Ben Terim'in Sociedad'ı çözecek önlemleri alacağına inanıyorum. İspanyollar hem G.Saray'ın adından korkuyorlar hem de deplasmanda oynuyorlar. Kontratağa dayalı bir oyun düşünecekleri kesin. Fatih Terim zaten kapanmak üzere sahaya çıkacak İspanyollar'a karşı hızlı hücum yapmazsa, duran top organizasyonları kurmazsa zor pozisyon bulur. Bunları çözerse maçı kazanır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır