kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

AYLÄ°N ÃœSTÃœNDAÄž


Leferink'e dikkat!

Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı final günü... Rakibimiz Hollanda. Ankara grubunda ortaya koyduğu mükemmel voleybolla Romanya, Sırbistan, Rusya ve Slovakya'yı 3-0 yenen Milli Takımımız, Almanya'ya kılpayı kaybedip ikinci oldu. Almanya maçına kadar çok iyi oyun kuran ve temposunu hiç düşürmeyen millilerimiz, bu maçın ilk iki setini kötü oynadı. Sonra giderek düzelerek oyuna ortak oldu. Özellikle 4. sette harikalar yaratan takımımız, final setine iyi başlayıp kötü bitirdi. Yine de kötü girdikleri maçı döndürmeyi başaracak bir performans ortaya koymaları final için herkesi ümitlendirdi.

Sürprizlerin turnuvası
Turnuvada çok sürpriz yaşandı. Son dünya şampiyonu İtalya ile son Avrupa şampiyonu Rusya, yarı finalde yok. Polonya ise yükselen performansıyla ilk dörtte kendine yer buldu.

Bugünkü rakibimiz Hollanda Antalya grubunun birincisi. 1.84'lük boy ortalaması ile yüksek fizikli bir takım. Çok iyi iki smaçörleri var. İkisini de 1995'te ülkelerinde birinci bitirdikleri Avrupa Şampiyonası'nda izlemiştim. Leferink 19, Huurman 20 yaşındaydı. Yedek olan Leferink, sakatlanan pasör çaprazının yerine oyuna girmişti. Ve giriş o giriş. Geriden hücumları ve smaç servisleri müthiş. Voleybolda olgunluk çağını yaşıyor. Hırsı, istikrarlı smaç servisleri ve etkili hücumu ile takımını sırtlıyor.

Servisler çok önemli
Hollanda'nın blokları da iyi. Takım halinde istikrarlı görünmedikleri Antalya'daki grup maçlarında Polonya'ya yenildiler. Kazanmak için öncelikle Leferink'in smaç servislerini iyi çevirmeliyiz. Ortadan hücumlara çabuk blok getiremiyorlar. Bu yüzden ortadan hücumları sık denemeliyiz. Liberoları dahil, takım olarak manşetleri çok iyi değil. Servise asılarak hücum kurmalarını önleyebiliriz. Hücumda Leferink ve Huurman dışında Donets'i de iyi takip etmeliyiz.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda oynamış olan Hollanda'nın deneyimi bizden fazla. Ancak takım oyununu değil, kişisel becerilere dayalı voleybol oynuyorlar. Bu turnuvadaki performansımızı yinelersek finale çıkmamız işten bile değil. Ve finalde de büyük olasılıkla Almanlar'dan Perşembe gününün rövanşını alacağız.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır