kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Benim Pierre'im yoktu

"F.Bahçe'de Hooijdonk farkı ortada. Trabzon, D.Bakır ve G.Antep maçlarını tek başına aldı. Eğer o olmasa F.Bahçe'nin en az 7 puanı olmazdı. Yani benim dönemimle aynı olurdu"

Ah o Beşiktaş maçı
F.Bahçe'de geçen sezon ortasında Lorant'ın yerine gelen ancak başarılı olamayarak, lig bitmeden istifasını veren Oğuz Çetin, "Pierre Van Hooijdonk benim kadromda olsa, herşey değişik olurdu" dedi. İşte Çetin'in SABAH'a yaptığı ilginç açıklamalar "Göreve geldiğim dönem camia olarak karışıklıkların içindeydik. Buna rağmen Antalya'da mükemmel bir hazırlık dönemi geçirdik. Özgüveni kazanmamız çok önemliydi. Bunun için ilk maçımızda Beşiktaş'ı yenmemiz gerekiyordu. Bu maç kırılma noktamızdı. Kazansaydık çok şey değişecekti ama olmadı.

Beschastnykh olmadı
Bana göre bunun en büyük nedeni kadromuzda neticeyi değiştiren oyuncu olmamasıydı. Beschasthykh'ten bunu bekledik ama olmadı. Revivo ve Rapajc maddi problemleri nedeniyle yönetim ile anlaşıp, ayrıldılar. Açıkcası sorunlu oyuncunun kadromda olmasını ben de istemiyordum. Ortega ise kişisel sorunları nedeniyle uzaklaştı. Oysa bugün bir Hoijdonk'un neler yaptığını herkes görüyor. Halbuki onu geçen sezon da alabilirdik. Fiyatı da 3 milyon euro civarındaydı anca pahalı bulunduğu için alınmadı. Sezon bu sezon başında yine aynı maliyetle alındı.

Destek alamadım
İyi oyuncunuzun olması çok önemli. Hoijdonk Trabzon, Diyarbakır ve Gaziantep maçlarının sonucunu tek başına değiştirdi. Eğer Hoijdonk olmasa şimdi yedi puan da olmayacaktı. Yani benim dönemimle aynı gibi. Benim Hoijdonk'um yoktu ve iyi sonuçlar alamadık. İyi sonuçlar olmayınca, yönetimin de şevki kırıldı. Geri plana çekildiler. Ben bu görevi üstlendiğimde en büyük güvencem Başkan Aziz Yıldırım'dı. Sadettin Saran Futbol Şubesi'nin başına gelince başkan da geri çekildi. Umduğum desteği alamadım diyebilirim.

Tuncay Fener'de kalmalı
Tuncay'ı F.Bahçe'de ilk 11'e koyan bendim. Çok çalışkan ve karakterli bir futbolcu. Ancak Avrupa'ya gitmesi için erken. F.Bahçe'de kalmalı ve eksiklerini gidermeli. Fatih Terim ise G.Saray'a döndüğünden beri takımı çok değiştirdi ama bir türlü istediğini bulamadı. Ama ne olursa olsun ayakta kalmayı başaran bir kişiliğe sahip. Aykut Kocaman ise 3 senedir İstanbulspor'un başında. Kendi kişiliğini oyunculara ve sahaya yansıtmayı başardı. Bugünkü İstanbulspor aslında tamamen Aykut'dur. Aykut mutlaka F.Bahçe'nin de başına gelecektir. Ve benden çok daha güçlü bir pozisyona sahip olup, başarılı da olacaktır"

Gürcan BİLGİÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır