kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

'Atsi' en iyi narkotik köpeği

1. Polis Narkotik Köpekleri Yarışması'nda Mersin, İzmir ve Zonguldak Emniyeti'nde görevli köpekler ilk üçe girdi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan narkotik köpekleri arasında yapılan yarışmada "en iyi" narkotik köpekleri belirlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İbrahim Diztek'in köpeği "Atsi" birinci, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Oktay'ın köpeği "Sera" ikinci, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil Timur'un köpeği "Barbar" üçüncü oldu.

HELÄ°KOPTERLE Ä°NDÄ°LER
Yarışmanın yapıldığı Gölbaşı Stadyumu'na helikopterle indirilen arama kurtarma köpekleri, enkaz altında canlı arama gösterisi yaptı. Asayiş köpeği olarak yetiştirilen Doberman cinsi "Ares" ise saldırganları etkisiz hale getirdi. Emniyetteki tek yerli cins Narkotik köpeği olan "Kont" da gösterilerde yerini aldı. Tarsus Çatalburun cinsi Kont, inşaat malzemeleri arasına gizlenmiş uyuşturucuyu kısa sürede buldu.

19 YARIÅžMACI
Narkotik Madde Dedektör Köpek İdarecilerini birbiriyle tanıştırıp kaynaştırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla yapılan "1. Polis Narkotik Köpekleri Şampiyonası"na 19 ilden yarışmacı katıldı. 22-26 Eylül 2003 tarihlerindeki yarışmada, köpekler yolcu ve yük taşıtları, bina, çanta-valiz, arazi araması ve temel-ileri itaat konularında yarıştı. Dereceye giren eğitmenler, çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. İlk üçe giren köpek ve idarecileri uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

Ä°brahim BÄ°LEKLÄ°


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır