kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Japonya'dan aşkı için Hopa'ya geldi

Japonya'da tanışan Nurettin'le Yoko'nun aşkı evlilikle noktalandı. Sevgilisinin ardından Hopa'ya giden Yoko'nun adı Aybüke oldu

Aşık olduğu Türk genciyle evlenebilmek için Japonya'dan Türkiye'ye gelen 26 yaşındaki Japon kızı Yoko Chanca, Artvin'in Hopa ilçesinde yapılan düğünle Nurettin Albay ile dünyaevine girdi.

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Koyuncular Köyü'nde oturan Nurettin Albay (28) iki yıl önce öğrenim görmek için Japonya'ya gitti. Burada Osaka Üniversitesi'nin Japon Dili ve Edebiyatı bölümüne giren genç, gurbette yalnızlık çektiği kampüste hayatının aşkını buldu. Elektronik mühendisi olan 26 yaşındaki Yoko Chanca, arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiği üniversite kampüsünde birkaç kez aynı yerde, yalnız bir şekilde otururken gördüğü Nurettin'e ilgi duymaya başladı. Bir süre sonra sırf Nurettin'i görmek için kampüse gelen Yoko, sonunda tüm cesaretini toplayıp bir gün onunla tanıştı. Bir yıl önceki bu tanışmanın ardından iki gencin arasında başlayan arkadaşlık kısa sürede aşka dönüştü.

PEŞİNDEN TÜRKİYE'YE GELDİ
Nurettin, 15 gün önce tatil için memleketine gelince sevgilisinin hasretine dayanamayan Yoko da onun peşinden Türkiye'ye geldi. Sora sora Hopa'nın Koyuncular Köyü'nü bulan Japon genç kızı gören köylülerin yaşadığı şaşkınlık, kısa sürede düğün mutluluğuna dönüştü. Sevgilisini ailesiyle tanıştıran Nurettin Albay, ailesinin de onayını aldıktan sonra Yoko ile evlenmeye karar verdi. Japon kızı Yoko ile Nurettin Albay, geçtiğimiz haftasonu Türk geleneklerine göre gerçekleşen düğünle dünya evine girdi.

Ersin RAMOÄžLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır