kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

'Hayatımızı kararttılar'

Yaklaşık iki buçuk ay cezaevinde yatan ve müebbet hapis istemiyle yargılanan biri eski polis üç kardeş, suçsuz oldukları anlaşılınca serbest bırakıldılar

Trabzon'da yaklaşık iki yıl önce güvenlik memuru Ali Köse'nin ölümüyle sonuçlanan kanlı Oyakbank soygununun failleri olarak tutuklanan üç kardeş suçsuz oldukları anlaşılınca beraat ettiler. Ancak, cezaevinde kabus gibi bir yetmiş sekiz gün geçiren ve hayatları alt üst olan Atalay, Gökmen ve Gökay Emirzeoğlu kardeşler, beraat ettiklerine bile sevinemediler. Bu arada bir süre önce görevden alınan Trabzon Emniyet Müdürü Hamdi Güngör'le ilgili bu işlemin de soygunla ilgili olduğu ve olaya ilişkin hayali bir senaryo ile suçlular yarattığı gerekçesiyle görevden alındığı iddia edildi.

ONLARI DNA KURTARDI
Atalay, Gökmen ve Gökay Emirzeoğlu kardeşler bir ihbar üzerine, Trabzon'da 31 Aralık 2001 tarihinde gerçekleştirilen Oyakbank soygununun failleri olarak 27 Şubat 2003'te yakalandılar. Silahlı gasp, gasp suçunu işleyebilmek için adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından müebbet hapis cezası istemi ile yargılanan Emirzeoğlu kardeşler, 78 gün sonra mayıs ayında çıktıkları ilk duruşmada delil yetersizliğinden tahliye edildiler. Görgü tanıklarınca teşhis edilemeyen kardeşlerden Atalay Emirzeoğlu da soygun günü ameliyat olduğunu kanıtladı. Aynı gün mahkemeye sunulan DNA testi de kardeşlerin ifadelerini doğruladı. Olay yerinden alınan DNA örnekleri ile üç kardeşe ait DNA'lar örtüşmemişti. Bunun üzerine haklarındaki suçlama düşürüldü ve üç kardeş beraat ettirilerek serbest bırakıldılar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır