kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Ä°ple gelen ipucu

Adana'da 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından en önemli delil bulundu. Maktullerin ellerinin bağlandığı iplerin aynısından Cennet Kayan'ın eşinin dükkânında da bulundu

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Sarıçam Piknik Alanı'nda yaşanan vahşetin sırrını çözmek için araştırmalar derinleştirildi. Adana İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, olay mahallini güvenlik kordonu altına alarak delil arama çalışması yaptı.

KAYINBİRADER GÖZALTINDA
Olay yerinde öldürülen Hasan Ak, Serpil Sertbaş ve Cennet Kayan'ın infaz öncesi bağlandığı ip ile Cennet Kayan'ın bakkal eşi Muharrem Kayan'ın dükkanındaki iplerin aynı cins olduğu belirlendi. Bunun üzerine ekipler şüphelerini gözaltında bulunan Muharrem Kayan üzerinde yoğunlaştırdı. Ancak Muharrem Kayan'ın, önceki günden beri devam eden sorgusunda suçlamaları kabul etmediği açıklandı.

Jandarma ekiplerinin olayla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, öldürülen Cennet Kayan'ın kayınbiraderi Mücahit Kayan'ın da (20) gözaltına alındığı bildirildi. Kayan, jandarma tarafından çıkarıldığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

ADAM BIÇAKLAMIŞ
İddiaya göre Mücahit Kayan'ın 30 Aralık 2002 tarihinde, yengesi Cennet Kayan ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söyleyen İbrahim Etem Er'i ağabeyi ile birlikte bıçakladığı da bildirildi. İlk sorgulamasında iddiayı doğrulayan Mücahit Kayan'ın, "Yengem Cennet'in Sarıçam'da öldürülen Hasan Ak ile birlikte olduğunu söyleyen İbrahim Etem Er 'Ben de onunla yatacağım' diye konuşuyordu. Ağabeyimle birlikte Etem'i bıçakladık. Ama ölmedi" diye ifade verdiği öğrenildi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Adana'da bir vahşet hikâyesi
Yapılan bir ihbar üzerine Sarıçam Piknik Alanı'na giden jandarma, 2 kadın ve 1 erkek cesediyle karşılaştı. Ağaca bağlanıp işkence yapıldıktan sonra pompalı tüfekle öldürüldükleri tespit edilen kişilerin Hasan Ak (29), Cennet Kayan (22), Serpil Sertbaş'a (25) ait olduğu belirlendi.

Açlık ve soğuktan ölen Serpil Sertbaş'ın dini nikahlı eşinden olan 1.5 yaşındaki oğlu Çağrı Yalçın'ın cesedi de aynı yerde bulundu. Bir gün sonra olay yerine 55 metre uzaklıkta vahşi hayvanlarca parçalanmış cesedi bulunan 3 yaşındaki kız çocuğunun ise Cennet Kayan'ın kızı Buse olduğu ortaya çıktı. Olayda öldürülen Hasan Ak'ın eşi Perihan Ak, Adana Cumhuriyet Savcılığı'na önceki gün başvurarak eşinin kaçırılmış olabileceğini ileri sürmüştü. 1 çocuk annesi Perihan Ak, "Kocamın bir başka kadınla ilişkisi vardı. Bu kadının yakınlarınca kaçırılarak öldürülmüş olabilir" ifadesini vermişti.

Temel EREN - Nazan ERDEM


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır