kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

Yeni Elantra genç sürücüleri tavlayacak...

Üçüncü kez makyajlanan Elantra, hiç Hyundai kullanmayanları bile tavlayacak. Araç 29 milyardan başlayan fiyatlarla yollara çıktı

Bu yıl pazarda ilk 5'e girmeyi hedefleyen Hyundai Assan, 2004 model yılına hızlı girdi. Şirket, C2 segmentindeki iddialı aracı yeni Elantra'ya gelen yoğun talep nedeniyle satış tarihini öne alarak, aracı yollara çıkardı.

1995 ve 2000 yıllarında iki kez makyajlanan Elantra'dan bugüne kadar 700 bini Avrupa'da olmak üzere 3 milyon adet satıldı. Elantra, yenilenen tasarımıyla özellikle 30-50 yaş grubundaki evli tüketiciler ile 20'li yaş grubundaki gençleri hedefliyor. Şirket bu modelle daha önce Hyundai kullanmayan tüketicileri etkilemeyi planlıyor.

BURNU DİKKAT ÇEKİYOR
Otomobilin değişen başlıca dış özellikleri far, panjur ve tamponlar. Farklı far tasarımı ile şık bir hava yakalayan Elantra, yenilenen panjur ve yuvarlak sis farları ile de daha atletik bir görünüme kavuşmuş.

8 yeni renk içeren araçta eskisine göre eklenen yeni güvenlik unsuru da BAS adlı "Fren Destek Sistemi." ABS'yi daha da güçlendirmek amacıyla geliştirilen BAS, ani bir durumda aracın duruş mesafesini en alt seviyeye indirerek, savrulmayı veya kaymayı önlüyor.

GÃœVENLÄ°KTE BÄ°R Ä°LK
Bir diğer önemli gelişme, çarpışma anında aracın hava yastığı devreye girdiğinde tüm kapı kilitlerinin otomatik olarak açılabilmesi. Kaza sırasında kapıların kilitli kalması yüzünden ölümler meydana geldiğini belirten Hyundai yetkilileri, sürücülerin içeride mahsur kalma riskine karşı kapılarını kitlememekten vazgeçebileceğini müjdeledi.

Elantra'da, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, kapı içi çelik emniyet kirişleri, darbe emici tamponlar, darbe anında katlanan direksiyon mili, yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri ve çocuk emniyet kemeri gibi güvenlik unsurları standart olarak bulunuyor.

Ayrıca Hava Kalitesi Kontrol Sistemi, elektronik kontrollü klima, çok yönlü ayarlanabilen sürücü koltuğu, uzaktan kumadalı merkezi kilit ve alarm, ısıtmalı dış dikiz aynaları ve 60/40 katlanabilen arka koltuklar Elantra'nın diğer standartları arasında.

Ülkemizde 1.6 lt motor seçeneğiyle satışa sunulan Elantra'nın fiyatı 29 milyar liradan başlıyor.

Mete TANSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır