kapat
27.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°
limasollu
TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL



GREENCARD

8'lik depremde bir kişi kazada öldü!

Japonya'nın Hokkaido Adası'ndaki yılın en şiddetli sarsıntısında 400'den fazla kişi yaralandı. 61 yaşındaki bir kişi öldü, ona da araba çarptı. 41 bin kişi de tahliye edildi

1.3 METRELÄ°K DALGA
Hokkaido adasını vuran depremde 41 bin kişi evlerinden tahliye edilirken, 16 bin kişi elektriksiz kaldı. Deprem sonrası Hokkaido ve Kushiro kenti sahillerini 1 metre yüksekliğinde tsunami (dev deprem dalgası) vurdu. Japon Meteoroloji Ajansı, Kushiro'yu vuran tsunaminin 1.3 metre yükseklikte dalgalar yarattığını ancak dalgaların 200 bin kişilik kentte bir zarara yol açmadığını duyurdu. Dev dalgalar nedeniyle bazı araçlar suya sürüklendi.

PETROL TESÄ°SÄ°NDE YANGIN
Öte yandan karayollarında büyük çatlaklar meydana geldi. Bir havaalanında kontrol kulesinin çökmesi üzerine havaalanları da kontrol amacıyla kapatıldı. Bir petrol tesisinde yangın çıkarken, 39 yolcu taşıyan bir tren de yoldan çıktı. Bunun üzerine Başbakanlık bürosunda acil bir durum merkezi oluşturulurken, tüm tren seferleri de askıya alındı. Japonya'nın yanı sıra Tayvan da 4.9 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Can ya da mal kaybı olmayan depremin Japonya ile bağlantılı olmadığı belirtildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır