kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çabuk: Türk askeri için Konsey'i ikna etmeliyiz

Irak Geçici Hükümet Konseyi'nin Türkmen üyesi Songül Çabuk, 25 kişiden oluşan konseyde farklı görüşler olduğunu belirterek, "Irak'a döndüğümüz zaman Konsey'in Türk askeri için ikna etmeye çalışacağız" dedi.

Çabuk, önceki gün Ahmet Çelebi başkanlığındaki Geçici Hükümet Konseyi üyeleriyle Ankara'da yaptığı resmi temasların ardından, SABAH'a konuştu. Kendisinin Türk askerinin Irak'ta görev yapmasından yana olduğunu belirten Çabuk, Irak halkının Türk askerine daha sıcak bakabilmesi için Mehmetçiğin BM şemsiyesi altında ülkesine gelmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Mehmetçik için Konsey'den gelecek daveti önemsediğini belirten Çabuk, "Görüşmelerde Türkiye'den de bir heyetin Konsey'i ziyaret etmesine karar verdik. Bu bir ikna süresi olacak. Bu süre içersinde de BM'den bir karar çıkabilir" diye konuştu. Çabuk, bir kadın olarak Konsey'deki görevinin önemini de anlattı, "Ben Iraklı bir kadın olarak ülkemi uygar bir seviyeye taşımak için çabalıyorum. Türk kadınları bizden çok ilerde, kendimize sizleri örnek almalıyız. Türk kadınlarının da Bağdat'ı sık ziyaret etmesini umuyorum" dedi.

Evren MESCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır