kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çelebi: Ankara güvence verdi

Irak Geçici Hükümet Konseyi Başkanı, "Irak halkı istemezse Türk askeri gelmeyecek" dedi

Irak Geçici Hükümet Konseyi Başkanı Ahmet Çelebi, Türk hükümetinden, Irak halkı istemezse, Irak'a asker göndermeyeceği yönünde güvence aldıklarını söyledi.

Ankara'da görüşmeler yapan Çelebi, NTV'nin sorularını yanıtlarken, şunları söyledi "Türk askerine temelde karşı değiliz. Fakat, Irak'ta yeteri kadar yabancı asker var. Bu konuyu ilk kez resmi olarak Türk Hükümeti'yle konuştuk. Yönetim Konseyi olarak aldığımız karar, konuyu açık tutmak. Çünkü Irak'ta henüz bir görüş birliği yok. Bununla birlikte, Irak egemenliğini en kısa sürede sağlamakta kararlıyız. Bize düşen, yabancı birlikleri ülkeden çıkarmak. Türkiye de egemenlik mücadelesi verdi. Bu nedenle bizi iyi anlar."

Çelebi, Türkiye'den bir güvence aldıklarını da kaydederek, "Türk Hükümeti bize Irak'a asker göndermesi için bir şartı olduğunu söyledi; Irak halkının bunu istemesi. Çok olumlu bir gelişme bu. Çünkü Türkiye'nin Irak halkının egemenliğine saygı duyduğunu gösteriyor. 'Amerika istediği için gideceğiz' demiyorlar. 'Amerika için jandarma olmak istemiyoruz, işgal güçlerinin bir parçası olmak istemiyoruz' diyorlar" dedi.

Türkiye ile her alanda en geniş işbirliğini yapmayı istediklerini söyleyen Çelebi, terör örgütü PKK/KADEK konusunda ise, sınır ötesi operasyon düzenlenmesinin kabul edilemez olacağı mesajını verdi. Çelebi, "Biz Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için varız. Terörizme karşı Türkiye'yle çalışmak istiyoruz. PKK'nın Irak'ta olmamasında kararlıyız. Gitmek zorundalar. Irak hiçbir zaman Türkiye'ye yönelik terörizme bir üs veya geçiş yolu olmayacak" diye konuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır